Close
Kézzel foghatóvá vált az idő Münchenben

Kézzel foghatóvá vált az idő Münchenben

Az amerikai művészt, Janet Echelmant nem akárhogy ihlette meg a fenntartható jövő gondolata. Kültéri installációja, amely a Földi idő 1.26 München nevet kapta, teljes egészében újrahasznosítható szálakból készült.

A 24 x 21 méteres alkotással az ökoszisztéma dinamikus jellegét kívánta szimbolizálni azáltal, hogy a természeti erők hatására az installáció folyamatosan változik. Az alkotás üzenete megfelel az IAA Mobility 2021 kiállítás szellemiségének is, amely a mobilitás jövőjére mutató,  fenntartható megoldásokat ünnepli. A művészeti installáció szeptember 7 -től október elejéig lesz látható.

A Janet Echleman földi idejének újrahasznosítható anyagból készült szálait úgy szőtték, mintha halászhálót készítettek volna, ráadásul a becslések szerint egyes szálak még az acélnál is tizenötször erősebbek. A szél, az eső és a fény folyamatosan alakít a hálón, amely ezáltal állandóan mozgásban van, változtatja a színét, az alakját. Az installáció egyedülállósága révén összevonódik a városi térrel, lehetővé teszi, hogy lüktessen, lélegezzen.

A tervező elmondása szerint a háromdimenziós formát az óceán felszínének adatmodellje ihlette egy földrengést követő hullámzás után, a Csendes-óceánon. Az 1,26 szám erre az eseményre utal, ami a föld forgásának felgyorsulásához vezetett, és körülbelül 1,26 mikroszekundummal lerövidítette a nap hosszát.

Három évvel ezelőtt Münchent a világ legélhetőbb városának titulálták, méghozzá virágzó gazdasága és kitűnő infrastruktúrája miatt. Egy friss tanulmány pedig a legjobb egyetemi városok rangsorában is előkelő helyre tette a német várost.

(Forrás: Designboom, fotók: Studio Echelman)

münchen | dizájn | idő | föld | installáció

FOLYTASD EZZEL

Eláruljuk, miért nem érdemes kihagyni a szezon talán legizgalmasabb dizájneseményét

Brutális, mennyivel több pénz kell egy átlagos lakás megvásárlásához mint két éve

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram