Kézzel foghatóvá vált az idő Münchenben

Az amerikai művészt, Janet Echelmant nem akárhogy ihlette meg a fenntartható jövő gondolata. Kültéri installációja, amely a Földi idő 1.26 München nevet kapta, teljes egészében újrahasznosítható szálakból készült.

A 24 x 21 méteres alkotással az ökoszisztéma dinamikus jellegét kívánta szimbolizálni azáltal, hogy a természeti erők hatására az installáció folyamatosan változik. Az alkotás üzenete megfelel az IAA Mobility 2021 kiállítás szellemiségének is, amely a mobilitás jövőjére mutató,  fenntartható megoldásokat ünnepli. A művészeti installáció szeptember 7 -től október elejéig lesz látható.

A Janet Echleman földi idejének újrahasznosítható anyagból készült szálait úgy szőtték, mintha halászhálót készítettek volna, ráadásul a becslések szerint egyes szálak még az acélnál is tizenötször erősebbek. A szél, az eső és a fény folyamatosan alakít a hálón, amely ezáltal állandóan mozgásban van, változtatja a színét, az alakját. Az installáció egyedülállósága révén összevonódik a városi térrel, lehetővé teszi, hogy lüktessen, lélegezzen.

A tervező elmondása szerint a háromdimenziós formát az óceán felszínének adatmodellje ihlette egy földrengést követő hullámzás után, a Csendes-óceánon. Az 1,26 szám erre az eseményre utal, ami a föld forgásának felgyorsulásához vezetett, és körülbelül 1,26 mikroszekundummal lerövidítette a nap hosszát.

Három évvel ezelőtt Münchent a világ legélhetőbb városának titulálták, méghozzá virágzó gazdasága és kitűnő infrastruktúrája miatt. Egy friss tanulmány pedig a legjobb egyetemi városok rangsorában is előkelő helyre tette a német várost.

(Forrás: Designboom, fotók: Studio Echelman)

föld | dizájn | idő | münchen | installáció

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom