Close
Ahogy változik az időjárás, úgy alakul át ez a pazar ház

Ahogy változik az időjárás, úgy alakul át ez a pazar ház

Az óceánpartra épült rezidencia egyrészt gyönyörű, másrészt pedig nagyon okos is, ami az egészen extrém időjárásra adott válaszát illeti.

Az amerikai Olson Kundig sztárépítésziroda tervezte ezt a házat Sydney-től 35 kilométerre, a Bilgola Beach-en fantasztikus óceáni kilátással úgy, hogy a ház könnyedén alakítható legyen az időjárás szeszélyeihez. Itt ugyanis egyszerre kell megküzdeni a nagyon erős, tűző napfénnyel, a kemény szelekkel és az áradásokkal is. Ez a ház pedig mindhárom problémára válaszol.

A házat a dűnék fölé emelték betonoszlopokon, így áradás esetén a víz át tud folyni a ház alatt. Az ablakokon és a többi nyílászárón végig fekete redőnyöket szereltek fel, melyekkel erős szél esetén teljesen be lehet csukni a házat és óvni az üvegeket és magát a struktúrát; tűző napfénynél pedig szintén a lakók állítják, hogy mennyire szűrje meg a redőny a természetes fényt. Okos!

A stílusos ház egy párnak épült, akik nagy családi összejövetelekre terveztették a házat úgy, hogy egyszerre legyenek nagyvonalúak a közösségi terek, viszont a vendégszárny jól szeparált legyen a többi lakótértől.

Az építészek a tervezésnél eléggé merítettek a környezetből: a homok tónusai remekül olvadnak a tájba, az óriási üvegpaneleken át pedig szájtátósan gyönyörű az óceáni kilátás.

Természetesen egy medence sem maradhatott ki az óriási, több mint nyolcszáz négyzetméteres házból, de a nappaliból és a fürdőszobából is egészen megejtő a panoráma. Nagyon éljük!

(Fotók: Rory Gardiner)

redőny | építészet | beach | ház | ausztrália

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram