Close
Ahogy változik az időjárás, úgy alakul át ez a pazar ház

Ahogy változik az időjárás, úgy alakul át ez a pazar ház

Az óceánpartra épült rezidencia egyrészt gyönyörű, másrészt pedig nagyon okos is, ami az egészen extrém időjárásra adott válaszát illeti.

Az amerikai Olson Kundig sztárépítésziroda tervezte ezt a házat Sydney-től 35 kilométerre, a Bilgola Beach-en fantasztikus óceáni kilátással úgy, hogy a ház könnyedén alakítható legyen az időjárás szeszélyeihez. Itt ugyanis egyszerre kell megküzdeni a nagyon erős, tűző napfénnyel, a kemény szelekkel és az áradásokkal is. Ez a ház pedig mindhárom problémára válaszol.

A házat a dűnék fölé emelték betonoszlopokon, így áradás esetén a víz át tud folyni a ház alatt. Az ablakokon és a többi nyílászárón végig fekete redőnyöket szereltek fel, melyekkel erős szél esetén teljesen be lehet csukni a házat és óvni az üvegeket és magát a struktúrát; tűző napfénynél pedig szintén a lakók állítják, hogy mennyire szűrje meg a redőny a természetes fényt. Okos!

A stílusos ház egy párnak épült, akik nagy családi összejövetelekre terveztették a házat úgy, hogy egyszerre legyenek nagyvonalúak a közösségi terek, viszont a vendégszárny jól szeparált legyen a többi lakótértől.

Az építészek a tervezésnél eléggé merítettek a környezetből: a homok tónusai remekül olvadnak a tájba, az óriási üvegpaneleken át pedig szájtátósan gyönyörű az óceáni kilátás.

Természetesen egy medence sem maradhatott ki az óriási, több mint nyolcszáz négyzetméteres házból, de a nappaliból és a fürdőszobából is egészen megejtő a panoráma. Nagyon éljük!

(Fotók: Rory Gardiner)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom