Close
Igluk árasztották el a milánói Pirelli hangárt

Igluk árasztották el a milánói Pirelli hangárt

Eszkimók nincsenek, háború utáni fontos olasz művészet van.

Mario Merz az egyik legfontosabb posztháborús olasz művész, aki 1968-tól élete végéig készítette ma már emblematikusnak számító iglu-parafrázisait. A Pirelli által működtetett Hangar Bicocca a Fondazione Merzcel közösen hozta létre azt a különleges kiállítást, amelyen a művész legfontosabb eszkimó szállásai láthatók. A hangárban harminc iglut helyeztek el, így a látogató olyan formában láthatja a művész alkotásait, ahogyan eddig még soha: egy sajátos tájképet, ami teljesen egyedi rálátást enged Merz világára.

Az Arte Povera irányzat mestere az iglukban a primordiális emberi települések szimbólumát látta meg, ezt az ősi lakóhelyformát interpretálta különböző formákban karrierje során. Az iglu lett mindennek a metaforája, ami individuális és kollektív, külső és belső, valóságos és konceptuális. A február 24-éig látható kiállítás a szervezők szerint hatalmas siker, ezért aztán a Hangar Bicoccánál hétvégenként sorokra kell számítani.

Ez is érdekelhet:

pirelli | iglu | hangar bicocca | mario merz

FOLYTASD EZZEL

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom