Close
Igluk árasztották el a milánói Pirelli hangárt

Igluk árasztották el a milánói Pirelli hangárt

Eszkimók nincsenek, háború utáni fontos olasz művészet van.

Mario Merz az egyik legfontosabb posztháborús olasz művész, aki 1968-tól élete végéig készítette ma már emblematikusnak számító iglu-parafrázisait. A Pirelli által működtetett Hangar Bicocca a Fondazione Merzcel közösen hozta létre azt a különleges kiállítást, amelyen a művész legfontosabb eszkimó szállásai láthatók. A hangárban harminc iglut helyeztek el, így a látogató olyan formában láthatja a művész alkotásait, ahogyan eddig még soha: egy sajátos tájképet, ami teljesen egyedi rálátást enged Merz világára.

Az Arte Povera irányzat mestere az iglukban a primordiális emberi települések szimbólumát látta meg, ezt az ősi lakóhelyformát interpretálta különböző formákban karrierje során. Az iglu lett mindennek a metaforája, ami individuális és kollektív, külső és belső, valóságos és konceptuális. A február 24-éig látható kiállítás a szervezők szerint hatalmas siker, ezért aztán a Hangar Bicoccánál hétvégenként sorokra kell számítani.

Ez is érdekelhet:

hangar bicocca | pirelli | iglu | mario merz

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram