Close
Így él tovább a legnagyobb budapesti karácsonyi vásár

Így él tovább a legnagyobb budapesti karácsonyi vásár

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja, és Európa egyik legkeresettebbje. Idén a járványhelyzet miatt a többi vásárhoz hasonlóan nem tartják meg a Vörösmarty térit sem, de a főváros turisztikai szervezete rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit.

A kezdeményezésben összesen hat kategóriában, közel ötven alkotó vesz részt.

“A hazai kézműves- és kreatívipar támogatása talán még soha nem volt ennyire fontos, mint most. Komolyan vesszük a koronavírus-járvány következtében kialakult problémákat, ezért a Budapesti karácsony kampányunk során arra kérjük a lakosságot, hogy hazai kézműves alkotóktól, iparművészektől válasszanak ajándékot az idei ünnepekre, ezzel is támogatva őket. Kis ajándék is nagy segítség kézműveseinknek” – emelte ki Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója a Budapestikaracsony.hu oldalon.  

A több mint két évtizede működő emblematikus adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján. “Vásárlóink szeretnek találkozni velünk, és hazavinni egy kis emléket az otthonukba. Idén rendhagyó módon, főleg az online térben várjuk vevőinket, hogy megismerjék a hazai kézműves mesterségeket. Folyamatosan ötletajánlóval jelentkezünk a Magyar Kézműves Szövetség Facebook.oldalán is, hogy megismerjék a »nagy mesterségeket«, amely nem könnyen tanulható, apáról fiúra szállt örökség. Ne feledjék, a kézművesség az érték!” – emelte ki a Budapestikaracsony.hu-n Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

A Budapesti karácsony honlapján többek között bábkészítővel, a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil-, tűzzománc-, szappankészítő és virágkötő, szakmák képviselőivel is találkozhatunk – olvasható a leírásban. 

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Budapestikaracsony.hu, fotók: Unsplash)

termék | vörösmarty tér | karácsony | magyar | kézműves

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram