Close
Így fotózhatod le a Földet az űrből

Így fotózhatod le a Földet az űrből

A Canon új interaktív weboldalán mostantól bárki megteheti ezt.

A  társaság egy teljesen új módszerrel kedveskedik a fotózás szerelmeseinek, akik egészen egyedülálló módon odaföntről lőhetnek képeket a nagyvilágról.

A kompozícióhoz a 2017-ben felküldött CE–SAT–1 műholdra rögzített, módosított 5D Mark III kamerát használhatják fotósok. A műholdra felkerült még egy 3720 mm gyújtótávolságú, negyven centiméter átmérőjű Cassegrain-típusú távcső és egy PowerShot S110 fényképező is, a nagy felbontású képeket mintegy hatszáz kilométeres távolságból lehet elkészíteni.

Az élményt csak fokozza, hogy az oldalon egy tapasztalt űrhajós, Marsha Ivins narrálásával nézhetünk szét, hogy aztán holisztikus képeket készíthessünk a Föld különböző pontjairól.

Mindez természetesen nem élőben történik, hanem egy 15,5 négyzetkilométeres, előre rögzített területről lehet fotózni.

Maga a műhold egyébként az óceánszennyezés nyomon követésében, a tűzvészek felderítésében és a forgalomirányításban is segít.

Űrélmények jönnek

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság. Elkészült egy Richard Branson által finanszírozott futurisztikus vállalkozás első földi létesítménye is: egy luxusűrkikötő, ahonnan hamarosan kereskedelmi utak indulhatnak a világűr határáig. De nem kell ahhoz például Elon Musk, hogy szétnézhessünk a Nemzetközi Űrállomáson, hála a Google-nek.

(Forrás: Travel and Leisure, illusztráció: Unsplash, Pixabay)

fentről | képek | űr | műhold | kamera

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram