Close
Így fotózhatod le a Földet az űrből

Így fotózhatod le a Földet az űrből

A Canon új interaktív weboldalán mostantól bárki megteheti ezt.

A  társaság egy teljesen új módszerrel kedveskedik a fotózás szerelmeseinek, akik egészen egyedülálló módon odaföntről lőhetnek képeket a nagyvilágról.

A kompozícióhoz a 2017-ben felküldött CE–SAT–1 műholdra rögzített, módosított 5D Mark III kamerát használhatják fotósok. A műholdra felkerült még egy 3720 mm gyújtótávolságú, negyven centiméter átmérőjű Cassegrain-típusú távcső és egy PowerShot S110 fényképező is, a nagy felbontású képeket mintegy hatszáz kilométeres távolságból lehet elkészíteni.

Az élményt csak fokozza, hogy az oldalon egy tapasztalt űrhajós, Marsha Ivins narrálásával nézhetünk szét, hogy aztán holisztikus képeket készíthessünk a Föld különböző pontjairól.

Mindez természetesen nem élőben történik, hanem egy 15,5 négyzetkilométeres, előre rögzített területről lehet fotózni.

Maga a műhold egyébként az óceánszennyezés nyomon követésében, a tűzvészek felderítésében és a forgalomirányításban is segít.

Űrélmények jönnek

Megszámlálhatatlanul sokan vágyunk az űrbe, ennek a lehetősége pedig soha nem tűnt ennyire elérhetőnek, mint manapság. Elkészült egy Richard Branson által finanszírozott futurisztikus vállalkozás első földi létesítménye is: egy luxusűrkikötő, ahonnan hamarosan kereskedelmi utak indulhatnak a világűr határáig. De nem kell ahhoz például Elon Musk, hogy szétnézhessünk a Nemzetközi Űrállomáson, hála a Google-nek.

(Forrás: Travel and Leisure, illusztráció: Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Franciaországban életbe lépett a csak három oltással érvényes oltottsági igazolás, amit mindenhol be kell mutatni
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom