Close
Így igényelj OEP igazolást babaváró hitelhez

Így igényelj OEP igazolást babaváró hitelhez

OEP igazolás babaváró hitelhez? Igen, ez egy kötelezően beszerzendő dokumentum. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogy hogyan juthatsz hozzá egyszerűen. Lássuk is, mit kell tudni a témáról!

A babaváró hitelről

Talán már senkinek sem kell bemutatni ezt a hiteltípust, mert már több mint egy éve elérhető a hazai bankok kínálatában. Aki gyermeket tervez, az ennél kedvezőbb feltételekkel jelenleg nem is tud nagyobb pénzösszeghez jutni. Ez az akár 10 millió forintos államilag támogatott hitel számos előnnyel rendelkezik.

Vágj bele te is a babaváró hitel igénylésébe, ha akár vissza nem térítendő támogatásként szeretnél 10 millió forintot kapni. Persze ehhez tenni is kell, ugyanis ahhoz, hogy ne kelljen visszafizetni a teljes összeget, 3 gyermeket kell vállalni. És ebbe csak a jövőben megszületendő gyermekek számítanak bele.

Persze mindemellett számos extra feltételt is teljesíteni kell, illetve többféle dokumentumot is be kell szerezned. Ilyen például a címben szereplő OEP igazolás is.

OEP igazolás a babaváró hitelhez? De honnan?

Ahhoz, hogy OEP igazoláshoz juss a babaváró hitel igénylésedhez, három helyre tudsz fordulni. Bemehetsz személyesen a járási hivatalba vagy a kormányablakhoz, vagy igényelsz a postán, de akár otthonról az ügyfélkapun keresztül is kérhetsz.

A személyes igénylésnél kapsz egy formanyomtatványt a járási hivatalban vagy a kormányablaknál. Ezt kitöltöd, és már meg is igényelted az igazolásod. A postán történő igénylés is egy kitöltött formanyomtatvánnyal történik, mely mellé kell a személyi igazolványod, lakcímkártyád és TAJ-kártya másolatod. Az állandó lakcímedhez legközelebbi kormányhivatalnak kell címezni az igénylésed.

Ha az ügyfélkapus megoldást választod, akkor pedig az úgynevezett e-Papírt kell igénybe venned. Ezen a szolgáltatáson keresztül igényelheted meg az OEP igazolásod.

Hogyan igényelj az ügyfélkapun keresztül?

Ahhoz, hogy ügyfélkapun keresztül tudd leadni kérelmed, először is le kell töltened a babaváró hitel igényléséhez szükséges OEP igazolás kérelmét. Letöltést követően kitöltheted számítógépen (ezt javaslom). De akár ki is nyomtathatod, majd kitöltheted kézzel is, de ez esetben vissza is kell szkennelned a kitöltött dokumentumot.

Ha ez megvan, akkor belépsz az e-Papír szolgáltatásba és az új levél írását választod, ahol beírod a személyes adataid. Ha idáig eljutottál, akkor az alábbiakat kell választanod:

  • A témacsoport legyen: Kormányhivatali ügyek
  • Az ügytípus legyen: Egészségbiztosítási pénztári feladatok
  • A címzett pedig legyen a legközelebbi járási hivatal, de Budapest esetén fixen a BFKH XIII. Kerületi Hivatalt kell megadni.

A hivatkozási számot nem kell kitölteni, azt hagyd üresen. A levél tárgya és üzenete pedig nagyon rövid és lényegre törő legyen. A véglegesítéssel tudod zárni a folyamatot, melyet egyébként a rendszer maga is felajánl, ha már előtte mindent kitöltöttél.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A közlekedési szokások változásai a jövőben
Mit érdemes tudni a súlyzórúd használatával kapcsolatban?
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom