Close
Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Szinte napról napra egyre innovatívabb ötletekkel áll elő az IKEA, legyen szó termékfejlesztésről, kampányokról, a saját étterméről, vagy társadalmi szerepvállalásról. November másodikától már kapható náluk a Markerad névre hallgató kollekció, amit az a Virgil Abloh tervezett, aki jelenleg a Louis Vuitton férfiszekciójának művészeti vezetője. 

Virgil és Henrik Most, az IKEA kreatívigazgatója egy közös kutatást végeztek, hogy megtudják, mik azok a tárgyak, bútorok, amiket a fiatalok a legjobban igényelnek az első saját otthonuk berendezésekor. Mely holmikhoz kezdenek érzelmileg is kötődni, és mire a legbüszkébbek a saját életterükben. A funkció mellett ugyanolyan fontos a dizájn is.

Meglepő elemeket ötvöztek: így került például egy szék lábára az ajtókitámasztó. Létrehoztak egy olyan skandináv formavilágra és anyagokra alapuló asztalt is, amihez nem kell semmilyen szerszám: összerakását puszta kézzel végezhetjük, akár egyedül is.

Hiszen teljesen életszerű szituáció, hogy a költöző ember éppen egyedül állítja össze első saját bútorait.

Amellett, hogy a textíliáknál például odafigyeltek a fenntarthatóságra és sok a teljesen letisztul elem, azért figyelemfelkeltő, extrémebb darabokat is találunk a Markerad kollekcióban: ilyen például az IKEA blokkot formázó szőnyeg, vagy a “nedves fű” feliratú zöld szőnyeg. De Mona Lisa is megjelenik, méghozzá világosabb formában, háttérfénnyel. Ez Virgil tisztelgése a mester előtt, modern formában. És egyben egy fricska is, hogy miért ne tehetnénk be világhírű alkotásokat a nappalinkba.

Egészen érdekes üzenetű faliórát is piacra dobnak, de egy Virgil Abloh pakolós szatyrot is… ami lássuk be, közvetve egy Louis Vuitton. Elvégre a művészeti vezető és a funkció is azonos.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom