Close
Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Szinte napról napra egyre innovatívabb ötletekkel áll elő az IKEA, legyen szó termékfejlesztésről, kampányokról, a saját étterméről, vagy társadalmi szerepvállalásról. November másodikától már kapható náluk a Markerad névre hallgató kollekció, amit az a Virgil Abloh tervezett, aki jelenleg a Louis Vuitton férfiszekciójának művészeti vezetője. 

Virgil és Henrik Most, az IKEA kreatívigazgatója egy közös kutatást végeztek, hogy megtudják, mik azok a tárgyak, bútorok, amiket a fiatalok a legjobban igényelnek az első saját otthonuk berendezésekor. Mely holmikhoz kezdenek érzelmileg is kötődni, és mire a legbüszkébbek a saját életterükben. A funkció mellett ugyanolyan fontos a dizájn is.

Meglepő elemeket ötvöztek: így került például egy szék lábára az ajtókitámasztó. Létrehoztak egy olyan skandináv formavilágra és anyagokra alapuló asztalt is, amihez nem kell semmilyen szerszám: összerakását puszta kézzel végezhetjük, akár egyedül is.

Hiszen teljesen életszerű szituáció, hogy a költöző ember éppen egyedül állítja össze első saját bútorait.

Amellett, hogy a textíliáknál például odafigyeltek a fenntarthatóságra és sok a teljesen letisztul elem, azért figyelemfelkeltő, extrémebb darabokat is találunk a Markerad kollekcióban: ilyen például az IKEA blokkot formázó szőnyeg, vagy a “nedves fű” feliratú zöld szőnyeg. De Mona Lisa is megjelenik, méghozzá világosabb formában, háttérfénnyel. Ez Virgil tisztelgése a mester előtt, modern formában. És egyben egy fricska is, hogy miért ne tehetnénk be világhírű alkotásokat a nappalinkba.

Egészen érdekes üzenetű faliórát is piacra dobnak, de egy Virgil Abloh pakolós szatyrot is… ami lássuk be, közvetve egy Louis Vuitton. Elvégre a művészeti vezető és a funkció is azonos.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom