Close
Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Az IKEA-ból szerezhetjük be az új “Louis Vuitton táskánkat”

Szinte napról napra egyre innovatívabb ötletekkel áll elő az IKEA, legyen szó termékfejlesztésről, kampányokról, a saját étterméről, vagy társadalmi szerepvállalásról. November másodikától már kapható náluk a Markerad névre hallgató kollekció, amit az a Virgil Abloh tervezett, aki jelenleg a Louis Vuitton férfiszekciójának művészeti vezetője. 

Virgil és Henrik Most, az IKEA kreatívigazgatója egy közös kutatást végeztek, hogy megtudják, mik azok a tárgyak, bútorok, amiket a fiatalok a legjobban igényelnek az első saját otthonuk berendezésekor. Mely holmikhoz kezdenek érzelmileg is kötődni, és mire a legbüszkébbek a saját életterükben. A funkció mellett ugyanolyan fontos a dizájn is.

Meglepő elemeket ötvöztek: így került például egy szék lábára az ajtókitámasztó. Létrehoztak egy olyan skandináv formavilágra és anyagokra alapuló asztalt is, amihez nem kell semmilyen szerszám: összerakását puszta kézzel végezhetjük, akár egyedül is.

Hiszen teljesen életszerű szituáció, hogy a költöző ember éppen egyedül állítja össze első saját bútorait.

Amellett, hogy a textíliáknál például odafigyeltek a fenntarthatóságra és sok a teljesen letisztul elem, azért figyelemfelkeltő, extrémebb darabokat is találunk a Markerad kollekcióban: ilyen például az IKEA blokkot formázó szőnyeg, vagy a “nedves fű” feliratú zöld szőnyeg. De Mona Lisa is megjelenik, méghozzá világosabb formában, háttérfénnyel. Ez Virgil tisztelgése a mester előtt, modern formában. És egyben egy fricska is, hogy miért ne tehetnénk be világhírű alkotásokat a nappalinkba.

Egészen érdekes üzenetű faliórát is piacra dobnak, de egy Virgil Abloh pakolós szatyrot is… ami lássuk be, közvetve egy Louis Vuitton. Elvégre a művészeti vezető és a funkció is azonos.

Ez is érdekelhet:

ikea | design | menő | home design | markerad kollekció

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram