Close
Ilyen közelről Csinghaj egy magyar modell szemével

Ilyen közelről Csinghaj egy magyar modell szemével

Barabás Heni egyike a legsikeresebb hazai modelleknek, aki karrierje során bejárta New Yorkot, Japánt, Londont és Kínát. Egy-egy cikk formájában már elkísértük őt Tibetbe és a kínai Kujlinba, most pedig ismét Kína egyik tartományába utazunk vele.

Tavaly ismét Kínában jártam.

Szerettem volna, hogy legyen időm utazni a kínai barátnőmmel, ami sajnos nem jött össze, helyette viszont megkaptam egy munkát, amit Csinghajban fotóztunk. Pontosan azon a helyen ahová, már régóta szerettem volna eljutni. Pár éve megjártam a tibeti régiót, Szecsuánt, Jünnant, Gansut és Hszincsiangot, most pedig Csinghaj következett.

Amint leszálltunk a hsziningi reptéren, két helyi vezető máris felkapta a csapatot, és egy városban töltött rövid megállóval után már úton is voltunk a Csinghaj-tó, Kína legnagyobb tava felé.

Az odafelé vezető utat lassabban tettük meg, mivel egyszerűen szinte mindenhol meg kellett állnunk, hogy lefotózzuk a minket körülvevő látványt.

Hófedte hegyek, imazászlók, díszes sátrak, legelő állatok, a fények, üres utak, a színek, amik a jeges téli fehérségből váltanak át az őszi melegebb árnyálatokba. Mindez egy helyen.

Mielőtt elutaztam volna erre a munkára, Vang Hszin barátnőm mutatott nekem egy dokumentumfilmet, ami a kowtow-ról, a tiszteletadás egyik formájáról szólt, ez esetben a buddhizmusban. Ezek az emberek több száz vagy ezer kilométert tesznek meg a falujukból Nepálig, folyton leborulva, homlokot és a testet földhöz érintve, követve az előírásokat, egészen a célig.

Mi végig a tó környékén voltunk, hol az egyik, hol másik oldalához autóztunk. A kilátás pedig olyan volt, mintha egyik országból a másikba, kontinensről kontinensre utazgatnánk.

A helyiek nagyon barátságos, mosolygós emberek, akik még az én húsmentes, tejmentes igényeimet is boldogan kielégítették. Az ételek fantasztikusak voltak! Ez egyébként Kínára általánosságban igaz.

Sajnálom, hogy csak pár napom volt, hogy lássam ezt a csodás tartományt, de már tervben van, hogy újra meglátogatom Csinghajt, és ha megtörténik, akkor újra beszámolok róla.

Ez is érdekelhet:

kína | nagy sztori | himalája | hegy | csinghaj

FOLYTASD EZZEL

Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít egy el egy mediterrán-nyaralástól

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom