Ilyen közelről Csinghaj egy magyar modell szemével

Barabás Heni egyike a legsikeresebb hazai modelleknek, aki karrierje során bejárta New Yorkot, Japánt, Londont és Kínát. Egy-egy cikk formájában már elkísértük őt Tibetbe és a kínai Kujlinba, most pedig ismét Kína egyik tartományába utazunk vele.

Tavaly ismét Kínában jártam.

Szerettem volna, hogy legyen időm utazni a kínai barátnőmmel, ami sajnos nem jött össze, helyette viszont megkaptam egy munkát, amit Csinghajban fotóztunk. Pontosan azon a helyen ahová, már régóta szerettem volna eljutni. Pár éve megjártam a tibeti régiót, Szecsuánt, Jünnant, Gansut és Hszincsiangot, most pedig Csinghaj következett.

Amint leszálltunk a hsziningi reptéren, két helyi vezető máris felkapta a csapatot, és egy városban töltött rövid megállóval után már úton is voltunk a Csinghaj-tó, Kína legnagyobb tava felé.

Az odafelé vezető utat lassabban tettük meg, mivel egyszerűen szinte mindenhol meg kellett állnunk, hogy lefotózzuk a minket körülvevő látványt.

Hófedte hegyek, imazászlók, díszes sátrak, legelő állatok, a fények, üres utak, a színek, amik a jeges téli fehérségből váltanak át az őszi melegebb árnyálatokba. Mindez egy helyen.

Mielőtt elutaztam volna erre a munkára, Vang Hszin barátnőm mutatott nekem egy dokumentumfilmet, ami a kowtow-ról, a tiszteletadás egyik formájáról szólt, ez esetben a buddhizmusban. Ezek az emberek több száz vagy ezer kilométert tesznek meg a falujukból Nepálig, folyton leborulva, homlokot és a testet földhöz érintve, követve az előírásokat, egészen a célig.

Mi végig a tó környékén voltunk, hol az egyik, hol másik oldalához autóztunk. A kilátás pedig olyan volt, mintha egyik országból a másikba, kontinensről kontinensre utazgatnánk.

A helyiek nagyon barátságos, mosolygós emberek, akik még az én húsmentes, tejmentes igényeimet is boldogan kielégítették. Az ételek fantasztikusak voltak! Ez egyébként Kínára általánosságban igaz.

Sajnálom, hogy csak pár napom volt, hogy lássam ezt a csodás tartományt, de már tervben van, hogy újra meglátogatom Csinghajt, és ha megtörténik, akkor újra beszámolok róla.

Ez is érdekelhet:
Így tegyünk misztikus időutazást a szinte felfedezetlen Mongóliába

Kedvenc utazó modellünket, Barabás Henit Tibet és Csangsuo után a végtelen sztyeppék világába kísérjük el.

kína | csinghaj | hegy | modell | himalája | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom