Close
Tele Európa imádni való kistelepülésekkel – Ezek a kedvenceink

Tele Európa imádni való kistelepülésekkel – Ezek a kedvenceink

Akad köztük olyan, ahová kanyargós hegyi ösvényen kell felcaplatni, míg egy másik világhírű festők inspirációjaként szolgált. Szerintünk ezek a kontinens legszebb apró helyei.  

Folegandrosz, Görögország

Nyugodtan el lehet felejteni a kétségkívül csodás Santorinit, mert a legszebb görög sziget bizony nem más, mint Folegrandosz. Harminckét négyzetkilométer tömény Görögországot rejt, és a mai napig meg tudta őrizni érintetlenségét.

Három falu található itt, mindegyik hófehérre mázolt, kék ajtós házaival ontja magából a hellén romantikát.

A hatszázötven méteres fennsíkon fekvő Chorát nevezhetjük a “fővárosnak”, ahol a macskaköves utcákon bármikor belefuthatunk szamarakba.

Igazi nászutas, szerelmes sziget, kristálytiszta vizű strandokkal.

Gordes, Franciaország

Maradva a legeknél, Provence leggyönyörűbb falvának tartják az alig kétezer lakosú Gordes-ot.

Sok mindent elmond róla, hogy olyan híres-neves festők jöttek ide alkotni és inspirálódni, mint Chagall vagy Vasarely.

A falu tetején tornyosodik az 1031-ben épült Castrum Gordon vár, amely alapjaiban határozza meg a környék látképét.

A zöldségesekkel, kézművesekkel, kávézókkal teli óváros szűk utcái és a történelmi épületek tökéletesen hozzák a vidéki Franciaországot.

Ravello, Olaszország

Az Amalfi-part egyik legismertebb települése, holott nem is a tengerparton fekszik.

A sziklafal oldalában megbújó békés kis városkába egy öt kilométeres, kanyargós hegyi úton juthatunk fel, melynek végén aztán az egész Salernói-öbölt belátni.

Ravello jelképe a várost a tizenharmadik században felvirágoztató Rufolo család impozáns villája, a kicsiny, csendes település pedig 1997 óta az UNESCO Világörökség része.

Whitby, Anglia

Kétarcú városka Észak-Yorkshire partjainál egy mély völgyben: forgalmas tengeri kikötőjében és homokos strandján pezseg az élet, a városban pedig itt-ott mintha megállt volna az idő.

Utóbbit csak megerősítik a macskaköves utcák és a piros tetős házak, nem beszélve Whitby szimbólumáról, az East Cliff tetején található hetedik századi apátságról és annak romjairól.

Hallstatt, Ausztria

A sógorok talán legvarázslatosabb települése – és egyben a legnépszerűbb is. A tópartra épült, festői környezetben fekvő kisváros egyetlen főutcából áll, és egy alagúton keresztül lehet megközelíteni.

A tó és a sziklafalak közti szűkös hely miatt egymáshoz igen szorosan felhúzott házak sorakoznak itt.

Hallstattban található a világ legöregebb, hétezer éves sóbányája, úgyhogy nem árt felkészülni rá, hogy errefelé minden a só körül forog.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom