Close
Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ha imádod a látszóbetont, a művészi építészetet és a buja természetet, azonnal beköltöznél ebbe a házba. Igen, mi is.

Alibagban, Indiában épült meg ez a minden ízében különleges otthon a Samira Rathod Design Atelier jóvoltából. A ház a House of Concrete Experiments, azaz Betonkísérletek háza nevet kapta, ez pedig ugye nem véletlen:

az egész ház tele van meglepőbbnél meglepőbb betonelemekkel a négyszázötven és az ezer milliméter széles falaktól a kontrasztos pigmenteken át a különböző betontextúrákig.

A házban a beton mellett nagyon sok törmelékanyagot is használtak, törött téglákat és olykor óriási kődarabokat, melyeket egyfajta műemlékként építettek a falakba.

Az otthon megépítésekor egyetlen mangófát sem vágtak ki és igyekeztek a lehető legkevesebb természeti megbolygatással felhúzni ezt a pazar házat.

Az egész épületből árad a művészi hozzányúlás, a betonnal is úgy bánnak, hogy nem egyszer érezzük azt, hogy egy kortárs galériában vagyunk. A medence pedig csak cseresznye a betontorta habján.

(Fotók: Niveditaa Gupta)

ház | dizájn | nagy sztori | beton | india

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram