Close
Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ha imádod a látszóbetont, a művészi építészetet és a buja természetet, azonnal beköltöznél ebbe a házba. Igen, mi is.

Alibagban, Indiában épült meg ez a minden ízében különleges otthon a Samira Rathod Design Atelier jóvoltából. A ház a House of Concrete Experiments, azaz Betonkísérletek háza nevet kapta, ez pedig ugye nem véletlen:

az egész ház tele van meglepőbbnél meglepőbb betonelemekkel a négyszázötven és az ezer milliméter széles falaktól a kontrasztos pigmenteken át a különböző betontextúrákig.

A házban a beton mellett nagyon sok törmelékanyagot is használtak, törött téglákat és olykor óriási kődarabokat, melyeket egyfajta műemlékként építettek a falakba.

Az otthon megépítésekor egyetlen mangófát sem vágtak ki és igyekeztek a lehető legkevesebb természeti megbolygatással felhúzni ezt a pazar házat.

Az egész épületből árad a művészi hozzányúlás, a betonnal is úgy bánnak, hogy nem egyszer érezzük azt, hogy egy kortárs galériában vagyunk. A medence pedig csak cseresznye a betontorta habján.

(Fotók: Niveditaa Gupta)

dizájn | beton | india | villa | ház

FOLYTASD EZZEL

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom