Close
Brutális ízbomba robban minden falat indiai csirkés vindaloo-ban

Brutális ízbomba robban minden falat indiai csirkés vindaloo-ban

A fűszeres ételek szerelmesei imádni fogják ezt a csodálatos csirkés vindaloo receptet, amelyben minden megtalálható, ami esszenciálisan jellemzi az indiai konyhát.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 serrano paprika apróra vágva
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • só és bors ízlés szerint

A marinádhoz:

  • 6 gerezd fokhagyma darálva
  • 2 evőkanál chili pehely
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál mustárpor
  • ½ teáskanál kömény
  • ½ teáskanál fahéj
  • fél csésze fehérborecet

A tálaláshoz:

  • főtt basmati rizs
  • frissen aprított koriander

Elkészítés:

  1. Kockázzuk fel a csirkecombot, tegyük egy nagy tálba!
  2. Egy tálban keverjük össze az fehérborecetet az összes többi fűszerrel! Öntsük a csirkére, és dörzsöljük bele a húsba! Fedjük le, és tegyük hűtőbe legalább 1 órára!
  3. Egy nagy serpenyőben hevítsünk olívaolajat! Tegyük bele a hagymát és a paprikát, és kb. 4-5 percig pároljuk, amíg meg nem puhulnak!
  4. Adjuk hozzá a csirkét a páclével együtt, és további 5 percig főzzük, hogy szépen körbe süljön a hús. Tegyük hozzá a paradicsompürét, és keverés közben még egy percig főzzük!
  5. Öntsük fel kevés vízzel, keverjük el alaposan, és 20 percig fedő alatt főzzük meg a húst!
  6. Tálaljuk basmati rizzsel, frissen aprított korianderrel!
Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom