Indiában is megállt az élet, de ennek a veszélyeztetett tengeri teknősök örülnek a legjobban

Napról napra érkeznek a hírek, melyek arról szólnak, hogy a természet elkezdett fellélegezni. A karanténba zárt emberek nem használják annyit az autóikat, a turisták eltűntek, amire már pár hét alatt reagált a fauna. Parndorfban az outletben sétálgató szarvascsaládról szóltak a hírek, Walesben kecskék grasszáltak, San Franciscóban olyan helyekre is bemerészkedtek a prérifarkasok, ahová eddig nem nagyon mentek. Több indiai strandon sosem látott mennyiségű tojást raktak a veszélyeztetett tengeri teknősök. 

Példátlan esemény, hogy India partjainál ennyi tojást raktak az olajzöld fattyúteknősök, mint az idén. Ez pedig nem véletlen egybeesés, annak köszönhető, hogy az otthonaikba szorult lakók és a turisták is elmaradtak a partokról.

Sem emberi jelenlét, sem a tömegek miatt összegyűlt szemét nem akadályozhatta a teknősöket, akik éltek is a lehetőséggel, és szorgosan nekiálltak a tojásrakásnak.

Így van ez szerte az ország partjainál, melynek következtében körülbelül hatvanmillió tojást rakhattak a veszélyeztetett teknősök.

Csodás hír ez, de egy újabb intelem is. Nélkülünk, ha nem zavarjuk a természetet, pillanatokon belül óriási változások történhetnek. Micsoda öröm lenne, ha hallgatnánk a vadvilágra, és a járvány elvonultával sem folytatnánk a berögzült rombolást!

Ez is érdekelhet:

Zajlik az élet a Yosemite Nemzeti Parkban

Amerika nemzeti parkjai is átalakultak a járvány miatt. Az emberek eltűntek, de az állatok annál aktívabbak.

(Fotók: Getty Images, PxHere, Unsplash)

strand | teknősök | india | koronavírus | teknős

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom