Close
Indiában is megállt az élet, de ennek a veszélyeztetett tengeri teknősök örülnek a legjobban

Indiában is megállt az élet, de ennek a veszélyeztetett tengeri teknősök örülnek a legjobban

Napról napra érkeznek a hírek, melyek arról szólnak, hogy a természet elkezdett fellélegezni. A karanténba zárt emberek nem használják annyit az autóikat, a turisták eltűntek, amire már pár hét alatt reagált a fauna. Parndorfban az outletben sétálgató szarvascsaládról szóltak a hírek, Walesben kecskék grasszáltak, San Franciscóban olyan helyekre is bemerészkedtek a prérifarkasok, ahová eddig nem nagyon mentek. Több indiai strandon sosem látott mennyiségű tojást raktak a veszélyeztetett tengeri teknősök. 

Példátlan esemény, hogy India partjainál ennyi tojást raktak az olajzöld fattyúteknősök, mint az idén. Ez pedig nem véletlen egybeesés, annak köszönhető, hogy az otthonaikba szorult lakók és a turisták is elmaradtak a partokról.

Sem emberi jelenlét, sem a tömegek miatt összegyűlt szemét nem akadályozhatta a teknősöket, akik éltek is a lehetőséggel, és szorgosan nekiálltak a tojásrakásnak.

Így van ez szerte az ország partjainál, melynek következtében körülbelül hatvanmillió tojást rakhattak a veszélyeztetett teknősök.

Csodás hír ez, de egy újabb intelem is. Nélkülünk, ha nem zavarjuk a természetet, pillanatokon belül óriási változások történhetnek. Micsoda öröm lenne, ha hallgatnánk a vadvilágra, és a járvány elvonultával sem folytatnánk a berögzült rombolást!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, PxHere, Unsplash)

teknősök | koronavírus | covid-19 | india | koronajárvány

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom