Close
Akár két év börtönt és 111 millió forintos bírságot is kaphatnak a csaló influenszerek egy új törvény értelmében Franciaországban

Akár két év börtönt és 111 millió forintos bírságot is kaphatnak a csaló influenszerek egy új törvény értelmében Franciaországban

Franciaországban a napokban fogadták el azt a törvényt, amely rendkívül szigorúan büntetné az influenszereket. A nem megfelelően végzett tevékenységükét börtönbüntetést és kirívóan magas pénzbírságot is kaphatnak.

A francia parlament elfogadta azt a kétpárti törvényjavaslatot, amely szabályozza a közösségi média véleményvezéreinek, azaz influenszereinek tevékenységét.

A cél, hogy visszaszorítsák a veszélyes termékek és trendek népszerűsítését.

A becslések szerint az új jogszabály mintegy százötvenezer francia influenszert érint, akik közül többeket veszélyes termékek népszerűsítésével és csalással is vádolnak.

Az új törvény védené a fogyasztókat, különösen a fiatalokat.

A most elfogadott jogszabály meghatározza az influenszerek körét és megtiltja bizonyos gyakorlatok, például terápiák, vagy kozmetikai sebészeti beavatkozások népszerűsítését, valamint szigorúan szabályozza számos orvostechnikai eszköz reklámozását. Emellett megtiltja a nikotint tartalmazó termékek hirdetését is.

Ez azonban nem minden. Az influenszerek ezentúl nem reklámozhatják a sportfogadásokkal kapcsolatos előrejelzésekre való feliratkozást, a szerencsejátékok népszerűsítése pedig kizárólag azokra a platformokon történhet meg, amelyeken technikailag korlátozva van a kiskorúak hozzáférése.

Azok, akik nem tartják be a jogszabályt, akár két év börtönbüntetésre és háromszázezer eurós, azaz mintegy 111 millió forintos pénzbírságra is számíthatnak.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

influenszer | börtönbüntetés | franciaország | jogszabály | törvény

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom