Close
Pest megye dobogós helyezést ért el ebben az uniós rangsorban

Pest megye dobogós helyezést ért el ebben az uniós rangsorban

Az Eurostat azt vizsgálta, mennyien szállnak vonatra az ingázók közül, ezzel is támogatva a környezetbarát közlekedést.

Adataik szerint az Európai Unióban 2022-ben a 197 millió 15 és 64 év közötti munkavállaló közül több mint 12,5 millióan választották a kötöttpályás közlekedést, ami a teljes foglalkoztatott népesség 6,4 százalékának felel meg, és 4,4 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest.

A dolgozók teljes létszámához viszonyítva a belga Brabant Wallon tartományban vonatoztak a legtöbben (45 százalék), majd egy másik belga tartomány, Vlaams-Brabant következik (42 százalék), a harmadik helyen pedig Pest megyét találjuk (41 százalék).

A negyedik a belgiumi Namur tartomány (38 százalék), majd az osztrák Burgenland (36 százalék) és Niederösterreich következik (29 százalék).

Ugyanakkor az európaiak nemcsak az ingázáshoz, hanem a hosszabb utazásokhoz is egyre szívesebben válaszják a vonatot. A Trip.com-on történő vonatfoglalások száma is egyre nő, és különösen a Z generáció érdeklődik a környezetbarát alternatívák iránt.

Akit pedig érdekel, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátást spórolhat meg egy-egy vonatúttal, az a TrainPal jegyértékesítési platformon nyomon követheti.

Több ország is igyekszik vonatozásra buzdítani az embereket, először Németország állt elő a 49 eurós jeggyel, majd Magyarország, Portugália és Franciaország is követte a példát, itt ráadásul a vonatjegyek árának csökkentésével párhuzamosan megemelnék a repülőjegyek árát is.

Összesslglben ebben az európai országban ülnek az emberek a legszívesebben vonatra, ha pedig Budapestről indulunk, erre az úti célra éri meg a leginkább vasúton utaznunk.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

ingázás | magyarország | statisztika | eurostat | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom