Close
Közművesek tártak fel egy titkos, százötven éves söröspincét

Közművesek tártak fel egy titkos, százötven éves söröspincét

A feljegyzések alapján sejteni lehetett, hogy az 1860-as évek óta sörfőzde működik a helyszínen.

Egy csapat iowai közüzemi munkás kétségtelenül beírta magát a sör-történelembe. Egy földalatti villanyszerelési munka során ugyanis egy 19. századi söröspincére bukkantak.

A kép csak illusztráció

Elkezdtek ásni, majd nekiütköztek egy kőnek – meséli egyikük, amikor behajoltak a pincébe és meglátták a boltíves mennyezetet, meglepődtek, hiszen tökéletes állapotban volt, mintha vadonatúj építményről lenne szó.

Úgy tudni, egy 1869-es dokumentum rögzítette, hogy a környéken működő sörgyár közelében található egy söröspince, amit az italok hidegen tartására használtak. A tervek szerint ősszel, amikor a talajvíz szintje alacsonyabb lesz, folytatni fogják a feltárásokat, hogy teljes mértékben felmérhessék az építmény szerkezetét.

Nem ez az első alkalom, hogy civilek bukkannak egykori pincére. 2018-ben egy pennsylvaniai férfi tárt fel egy söröspincét, amelyet valamikor a Kuebler sörgyár használt. A pince bejáratát az 1950-es években zárták le, a felfedezője pedig több mint egy évig dolgozott azon, hogy ismét látogatható legyen. Azóta azt tervezi, hogy egy 108 szobás szállodát húz fölé, a pincéből pedig éttermet és bárt alakít ki a helyi pincészetekkel együttműködve.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

usa | pince | iowa | sör

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom