Close
Isle of Wight kikötőjénél épült ez a szerény és mégis mesés nyaraló

Isle of Wight kikötőjénél épült ez a szerény és mégis mesés nyaraló

Modern, időtlen, elegáns és otthonos. Négy szó, ami általában kevéssé fér meg egymás mellett, viszont ez a víkendház tökéletesen hozza mindegyiket.

A Ström Architects felelt ezért az egyszintes, a tájképbe semennyire sem belerondító házért az angliai Isle of Wight partjainál. Az Island Rest névre keresztelt ház egy négyfős család számára épült: egy otthon az otthontól távol, ahol a család minőségi időt tölthet együtt.

Mivel a környéken nem ritkák a kisebb árvizek, a házat egyrészt a telek legmagasabb pontjára építették, másrészt pedig vékony fémoszlopokkal meg is emelték egy részét – a megoldás pedig nem csupán praktikus, hanem nagyon stílusos légiességet ad az épületnek.

Az óriási üvegablakokból és üveg tolóajtókból remek a kilátás a nyugodt angol tájra és a kikötőre. A hálószobákat direkt hagyták minimalistára az építészek, hogy ezzel is arra bátorítsák a család fiatalabb tagjait, hogy játszanak házon kívül. Mondjuk a csodás medencében.

Szerintünk fantasztikusan szép lett a maga szerénységében: tökéletes hely, hogy az ember nyugalomra leljen.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Nick Hufton)

víkendház | oszlopok | építészet | kertes ház | nyaraló

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram