Close
Ismét megnyitott a világ vélhetően leghidegebb szállodája

Ismét megnyitott a világ vélhetően leghidegebb szállodája

Idén másként is be lehet csekkolni.

A világ első ilyen jellegű szállodájaként lett ismert az 1989-ben debütált Icehotel, amely minden esztendőben újranyit, amikor Jukkasjärvi városában súlyos mínuszok jelzik érkezésüket.

A hotel felépítéséről annyit érdemes tudni, hogy a közeli folyóból kiszivattyúzott és hóvá alakított vizet rápermetezik a jéghotel vázára, és az előre elkészített folyósok boltívére, a többi pedig már a természet dolga.

A szálloda enteriőrjét a művészek és dizájner által faragott jégkristályok és jégszobrok alkotják, ám a tavaszi felmelegedéskor valamennyi remekmű a Torne folyóban végzi.

Az idei szezonban tizenkét egyedien kialakított lakosztályban lehet gyönyörködni, további hat művészi lakosztályt pedig december 21-én lepleznek le. Akkortól QR-kódok segítségével hallgathatók meg audiokommentárral az egyes projektek háttértörténetei.

A harmincegyedik idényben különböző tematikájú, szabadjára engedett fantáziával ellátott helyiségeket alakítottak ki harmincöt művész segítségével. A Skogen díszteremben egy befagyott erdőben találja magát a vendég, a Toyboxban egy igazi játékvilágba leshet be, a Sauna fantázianevűben pedig a világ talán leghidegebb szaunáját találja. Icehotel 365 néven egyébként egy egész évben nyitva tartó részleget is kreáltak, ahol rendezvényeket lehet tartani.

Az április 11-ig nyitva tartó jéghotelben bár, étterem és kényelmes ágyak várják a látogatókat – természetesen jégből kialakítva, meleg szőrmével letakarva. A mínusz öt fok körüli átlaghőmérsékletű jégszobákban a hotel Instagram-oldalán virtuálisan is körbe lehet nézni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Icehotel, Getty Images)

jéghotel | Virtuális | jeges | szálloda | svédország

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom