Close
Isteni vendégváró falatkák karanténszilveszterre

Isteni vendégváró falatkák karanténszilveszterre

Mint minden ebben az évben, a szilveszter is másképp alakul, mint ahogyan az a korábbiakban megszokott volt. A nagyszabású partik helyett eljött a békés, nyugodt, szűk körű, családi óvébúcsúztatók és a zoomos bulik ideje. Ez utóbbiak pedig egyben bizonyítják azt is, hogy egy ilyen kihívásokkal teli év után is van mit ünnepelni finom falatokkal: egymást.

Éppen ezért adjuk meg a módját az idei szilveszternek is, készítsünk lejátszási listát kedvenc dalainkból, tegyünk fel a nappaliba csillogó, flitterekben gazdag dekorációkat, és állítsuk össze azt a menüt, amivel saját magunkat és szeretteinket megvendégeljük!

A listáról a koktélok mellett nem hiányozhatnak a falatkák sem.

A franciául canapénak nevezett vendégváró falatkákat rendkívül egyszerűen el lehet készíteni, és néhány hozzávaló ügyes kombinálásával számos változatot prezentálhatunk. Az ételek alapja gyakran kréker vagy bruschetta, de gyakorlatilag bármilyen kisebb darabokra vágott kenyérfélét felhasználhatunk. A füstölt lazac és más, különlegesebb húsdarabok mellett prémium minőségű sajtok, friss zöldségek és gyümölcsök is remekül mutatnak az ételeken.

Tökéletes lehet, ha a pirítósra egy kevés fetasajtot morzsolunk, majd karamelizált gyümölcsöt helyezünk a tetejére egy kevés zöldfűszer kíséretében. Szintén remek választás a krékerre kent vajkrém kaporral és füstölt lazaccal. Ízvilágában remekül kiegészíti egymást a hajszálvékony sonkaszelet és a füge is, de a kisebb méretű pitákra uborkákat, garnélát és egy kevés joghurtos öntetet is tehetünk.

Később aztán emelhetjük a szintet, előkerülhetnek a fondük, a zöldfűszeres sajtgolyók, a paradicsomos galetta, a házi készítésű krékerek, és persze minden, amitől a babona szerint az újévben egészséget, gazdagságot várhatunk. Ha hiszünk ezeknek, semmiképp ne kerüljön az asztalra csirke, pulyka és hal, jöhet viszont lencse és rétes minden mennyiségben, hiszen míg előbbi az aprót szimbolizálja, utóbbi a papírpénzeket jelenti meg a népi hiedelemben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

finger | falatkák | food | canapé | óév

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram