Close
Ilyen a száz százalék olasz élmény a levegőben

Ilyen a száz százalék olasz élmény a levegőben

Az ITA Airways bemutatta új egyenruháját, ételkínálatát és betekintést engedett a megújult Airbus A350-900-as kabinjába is.

Az ITA Airways indulásakor azt az ígéretet tette, hogy száz százalékig olasz élményt és életstílust visznek majd fel az égbe. A fogadalmukat be is tartották, hiszen

a legnevesebb olasz tervezőkkel és szakemberekkel dolgoztak együtt az elmúlt hónapokban.

Az A350 belső tereit Walter De Silva, a Fiat és a Seat egykori tervezője álmodta meg, az ihletet pedig “Il cielo in una stanza” vagyis “Az ég egy szoba” című dalból merítette. Az ITA repülőgépek külsejéhez képest a belső tér mélyebb kéket kapott, így

leginkább az éjszakai égboltot hivatott megidézni.

A sötétkék árnyalatot homokszínekkel egészítették ki.

A tervek szerint az Alitalia repülőgépekből álló flottájukat fokozatosan új Airbusokkal fejlesztik, így 2025 végére a géppark hetvenöt százaléka kevésbé környezetkárosító, új generációs repülőgép lesz.

A Bruno Cuccinelli által tervezett egyenruhák között klasszikus viseletek és kényelmesebb, modernebb darabok is megtalálhatók. A hagyományos férfi és női egyenruha egyaránt tengerészkék színű, melyet arany gombokkal díszítettek. A sikkes ám kényelmesebb ruházat központi eleme egy fehér póló, amelyre a hölgyek egy szürke pulóvermellényt tudnak felvenni.

Az interkontinentális járatok ételkínálatát a legjobb olasz szakácsok tervezték.

A munkában részt vett Enrico Bartolini is, aki az egyetlen olyan séf, aki egy év alatt négy Michelin-csillagot tudott bezsebelni étterme számára. Az ihletet szülőföldje gasztronómiájából merítette, így a fogásokban szinte életre kel Toszkána és Amalfi is például a citrusos csirkében. Az étel és italkínálatban minden elem olasz márka vagy autentikus recept alapján készült fogás lesz.

(Forrás: CNN, fotók: ITA Airlines)

repülőgép | ita airways | utazás | ITA | repülés

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram