Close
Izrael örömcímkékkel és minél kevesebb korlátozással próbálja visszaszorítani a negyedik hullámot

Izrael örömcímkékkel és minél kevesebb korlátozással próbálja visszaszorítani a negyedik hullámot

Fenn akarják tartani a megszokott életet, még akkor is, ha meredeken emelkednek a számok.

Izraelben minél kevesebb korlátozással próbálják visszaszorítani a járvány negyedik hullámát, jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

“Amikor a világ az erősen fertőzöttre, pirosra vált, az izraeli kormány célja a megszokott élet és a napi rutintevékenységek fenntartása”

– hangsúlyozta Naftali Bennett miniszterelnök. Az új fertőzöttek közül százötvenen külföldről tértek vissza az utóbbi tíz napban, százharmincan olyan országokból, melyekbe eddig nem korlátozták a beutazást. Harmincöten Görögországból, tizenöten az Egyesült Államokból, tizenöten Ciprusról, tizenketten Törökországból, tízen Grúziából, öten az Egyesült Királyságból, négyen Olaszországból, hárman Németországból és Bulgáriából, ketten-ketten pedig Peruból, Franciaországból, Magyarországról, Hollandiából, Tanzániából, Ukrajnából és Egyiptomból tértek haza.

Tizennégyen már tiltott országokból érkeztek, közülük heten Üzbegisztánból, négyen Oroszországból, és egy utas Brazíliából. Nyolcan pedig “erősen nem ajánlott helyekről” térek haza: heten Spanyolországból és egy ember Kirgizisztánból landolt Tel-Avivban.

Szerdán lép életbe a szórakozóhelyek látogatását és a tömeges családi rendezvények megtartását szabályozó “örömcímke” alkalmazása.

Ez alapján a több mint száz főt fogadni tudó zárt térbe csak 72 óránál frissebb negatív koronateszttel vagy oltással védve vagy felgyógyulás után lehet belépni, és maszkot kell hordani, amit csak az étkezés és az ivás idején lehet levenni.

Bennett a megbeszélésen bejelentette: a közeljövőben ismertetik a szeptember elsejei tanévkezdés terveit, hogy az iskolák időben felkészülhessenek a koronavírus-járvány miatti különleges követelmények teljesítésére.  “Fő célunk a zökkenőmentes tanévnyitás – mondta Bennett.

– Olyan évet éltünk át, amelyben elsőként az oktatás szenvedett károkat, és azt láttuk, hogy a diákok milliói fizetik meg ennek az árát otthon, a Zoom előtt hervadozva”

– tette hozzá. Noha a kormány azt kérte az izraeliektől, hogy a járvány miatt csakis feltétlenül indokolt esetben utazzanak külföldre, szombaton és vasárnap is zsúfolt sorok várakoztak a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren az indulásra várva, valamint az érkezési oldalon a teszteknél. Az utóbbi hetek új fertőzöttjeinek az egytizede külföldön kapta el a koronavírust.

Az egészségügyi minisztérium egyelőre nem javasolja a repülőtér bezárását, viszont az úgynevezett “zöld címke” bevezetését szeretnék azokon a helyeken, ahol száznál többen gyülekeznek. Ez azt jelentené, hogy ott csakis az oltással védettek, a felgyógyultak és a friss negatív tesztet felmutatók léphetnek be.  Egyre több országból az oltott izraeliek is csak két negatív teszttel és egyhetes karantén után térhetnek vissza, és a minisztérium Görögország felvételét sürgeti a listára.

Számos országba – Üzbegisztánba, Argentínába, Fehéroroszországba, Brazíliába, Dél-Afrikába, Indiába, Mexikóba és Oroszországba –egyáltalán nem szabad beutazniuk izraelieknek; aki mégis megteszi, súlyos pénzbüntetésre számíthat.

Sajnos per pillanat Olaszországból és Ausztriából sem jönnek felhőtlen Covid-hírek, a valóságban viszont nagyon (pozitívan) más ez a négy ország utazási szempontból, amit a Roadster szerkesztőségének egy része jelenleg is bejár.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

utazás | delta variáns | örömcímke | repülőtér | járvány

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram