Jövő szombaton kiderül, milyen lehet sült halat és Miso levest enni reggelire

Ha esetleg elalvás előtt vagy az ebéd utáni kajakómás szieszta alatt valamiért azon jár az agyunk, hogy vajon mit esznek a japánok reggelire, akkor április 27-éig kell már csak kibírnunk valahogy, és első kézből kaphatunk választ a kérdésre. 

A japán és Srí Lanka-i főzőiskolaként, valamint lakásétteremként működő budapesti Negurában jövő hét szombaton ugyanis japán brunchot tartanak, melyen ahelyett, hogy megpróbálnák szavakba önteni az élményt, inkább elkészítik a távol-keleti falatokat.

A (laktózmentes) reggeli menüben Saba shioyaki (grillezett makréla), Gohan (főtt rizs), Tamagoyaki (japán tojástekercs), Miso leves, és Horenso No Gomaae (spenót szezámöntettel) található majd, melyhez igyekeztek minél nyugodtabb és tradicionálisabb környezetet teremteni. Ehhez pedig megtalálták a tökéletes segítőtársat Vető Nóra (MATSU sashiko) személyében, aki a sashiko világába vezeti be a vendégeket.

A sashiko egy régi, fércöltéses míves hímzési technika, amit textilek megfoltozásához, újrahasznosításához használtak, mígnem a néphagyományban gyönyörű geometrikus mintagyűjtemény alakult ki, ami a mai napig a tárgykultúra részét képezi Japánban.

Ma, amikor a hímzés célja szinte kizárólag a díszítés, a sashiko egy lelassulást segítő alkotótevékenység, amivel békésebbé tehetjük hétköznapjainkat, és személyesebbé, szebbé varázsolhatjuk használati tárgyainkat. Nóra ebbe a gyönyörű, meditatív alkotófolyamatba vezeti be a workshop résztvevőit.

A Rómer Flóris utcai foglalkozás alatt egy, a teázáshoz elengedhetetlen poháralátétet hímezhetnek a vendégek, miközben elsajátíthatják a technikát. A workshop ára 10 000 Ft/fő, ami tartalmazza a sashiko workshop kellékeit, egy kis füzetkét, amit Nóra e-mailben küld el mindenkinek (benne néhány egyszerű mintával), a japán reggelit, és az esemény alatt fogyasztott alkoholmentes italokat, teákat. További részletek az esemény leírásában. 

Ez is érdekelhet:

Borospohárral a kézben, hajnalig tartó túrán járhatjuk be a Szent György-hegyet

A Szent György-hegy minden nap egy csoda, és ezt június első napján meg is tapasztalhatjuk.

(Fotók: Unsplash, az esemény Facebook-oldala)

tojástekercs | workshop | sashiko | negura | spenót

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom