Close
Erős földrengés volt az imént Japánban, sok a sérült és épületek is összedőltek

Erős földrengés volt az imént Japánban, sok a sérült és épületek is összedőltek

A Reuters információi szerint Richter-skála szerinti 6,5-ös földrengés rázta meg pénteken Japán nyugati, Ishikawa prefektúráját. Úgy tudni, épületek dőltek össze és többen meg is sérültek.

A japán meteorológiai szolgálatok az előzetes 6,3-ról 6,5-re módosították a rengés erősségét. Tájékoztatásuk szerint utórengések előfordulhatnak, cunami-veszély egyelőre nem fenyegeti az országot.

A japán kormány felállított egy földrengés-elhárítási központot Fumio Kishida miniszterelnök vezetésével, aminek célja a segítségnyújtás és a mentés. Hangsúlyozták: minden szükséges intézkedést megtesznek a károk és a földrengés hatásainak enyhítése érdekében. Úgy tudni,

a környéken működő Shika atomerőműben és a szomszédos prefektúrában található Kashiwazaki-Kariwa erőműben semmilyen rendellenességről nem számoltak be.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty)

földrengés | japán | cunami | szökőár

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram