Close
Lehet fokozni a tökéletességet? A japánok Orient Expresszének sikerülhet

Lehet fokozni a tökéletességet? A japánok Orient Expresszének sikerülhet

A kjúsúi vasúttársaság bejelentette, hogy ráncfelvarrásnak veti alá a japán orient expresszként is emlegetett, hálókocsis luxusvonatát, a Seven Starst.

A 2013-ban bemutatott vonat Kjúsú sziget hét prefektúrájának együttműködéséből született, és az egész koncepciója a hetes szám köré épül: hét kocsijában összesen huszonnyolc utas fér el, akiknek kényelméről öt hálókocsi, egy lounge és egy étkezőkocsi gondoskodik.

Az átalakítás után viszont mindez megváltozik: tizennégyről tízre csökken a vendégszobák száma, és maximum húsz utas utazhat majd egyszerre.

Az igazi szenzációt azonban az új teaszoba és szalon jelenti,

melyeket gyönyörű faműves dekorációk, vintázs lámpák és elegáns bambuszés faredőnyök díszítenek majd.

Mindezt a tervek szerint októbertől lehet kipróbálni fejenként ötezer-kétszáz dollártól (körülbelül egymillió nyolcszázezer forinttól) kezdődő áron, a legkisebb csomag egy éjszakát és két napot, míg a legnagyobb három éjszakát és négy napot foglal magában.

Persze, ha beneveznénk egy kis luxusvonatozásra, ezt Európában is megtehetjük, ugyanis negyvenhat év után hamarosan hat új luxusúttal tér vissza a legendás Orient Expressz Olaszországba. A legendás vonat hatását egyébként jól illusztrálja, hogy még ruhakollekciót is ihletett.

(Forrás: Luxurylaunches, képek: Luxurylaunches, Facebook.com/sevenstarsinkyushu)

 

Orient Expressz | luxusvonat | kjúsú | japán

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram