Close
Lehet fokozni a tökéletességet? A japánok Orient Expresszének sikerülhet

Lehet fokozni a tökéletességet? A japánok Orient Expresszének sikerülhet

A kjúsúi vasúttársaság bejelentette, hogy ráncfelvarrásnak veti alá a japán orient expresszként is emlegetett, hálókocsis luxusvonatát, a Seven Starst.

A 2013-ban bemutatott vonat Kjúsú sziget hét prefektúrájának együttműködéséből született, és az egész koncepciója a hetes szám köré épül: hét kocsijában összesen huszonnyolc utas fér el, akiknek kényelméről öt hálókocsi, egy lounge és egy étkezőkocsi gondoskodik.

Az átalakítás után viszont mindez megváltozik: tizennégyről tízre csökken a vendégszobák száma, és maximum húsz utas utazhat majd egyszerre.

Az igazi szenzációt azonban az új teaszoba és szalon jelenti,

melyeket gyönyörű faműves dekorációk, vintázs lámpák és elegáns bambuszés faredőnyök díszítenek majd.

Mindezt a tervek szerint októbertől lehet kipróbálni fejenként ötezer-kétszáz dollártól (körülbelül egymillió nyolcszázezer forinttól) kezdődő áron, a legkisebb csomag egy éjszakát és két napot, míg a legnagyobb három éjszakát és négy napot foglal magában.

Persze, ha beneveznénk egy kis luxusvonatozásra, ezt Európában is megtehetjük, ugyanis negyvenhat év után hamarosan hat új luxusúttal tér vissza a legendás Orient Expressz Olaszországba. A legendás vonat hatását egyébként jól illusztrálja, hogy még ruhakollekciót is ihletett.

(Forrás: Luxurylaunches, képek: Luxurylaunches, Facebook.com/sevenstarsinkyushu)

 

kjúsú | luxusvonat | japán | Orient Expressz

FOLYTASD EZZEL

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom