Close
Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Dorcsák Gábor rengeteg országban megfordult az utóbbi években, és mindenhol készített képeket is – méghozzá analóg formában. 

Dorcsák Gábor operatőr 2002 óta, amikor csak teheti, külföldi útjai során viszi magával a filmes gépét is. Eleinte ez nem számított a koncepció részének, de a DSLR-ek akkoriban még kezdetlegesek és drágák voltak, édesapja régi Praktica gépe viszont kihasználatlanul porosodott a polcon.

Seychelle-szigetek
Hongkong
London
Párizs
Oslo

“Egy idő után annyira megtetszett a filmre készített fotók képi világa, hogy 2005-től kezdve mindig vittem magammal eleinte a Prakticát, később pedig egy Canon EOS 5 típusú filmes fényképezőgépet. Munkám során is egyre többet járok külföldre: 2020-ban már harmincnégy ország hatvannyolc településén és környékén készítettem felvételeket” – avat be a fotózás hátterébe Dorcsák Gábor.

Nevada
Azerbajdzsán
Püspökhatvan
Dubaj
Bangkok

Tavaly az ismert okok miatt sajnos csak Grúziában járt még az év elején, de nagyon reméli, hogy a jövőben ismét folytathatja ezt a hobbiját a munkájával párhuzamosan.

A magunk részéről reméljük, hogy Gábor hamarosan ismét útra kelhet, mert ezek a képek is bizonyítják, hogy az analóg fotográfia képes más szemmel láttatni a világot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dorcsák Gábor)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom