Close
Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Dorcsák Gábor rengeteg országban megfordult az utóbbi években, és mindenhol készített képeket is – méghozzá analóg formában. 

Dorcsák Gábor operatőr 2002 óta, amikor csak teheti, külföldi útjai során viszi magával a filmes gépét is. Eleinte ez nem számított a koncepció részének, de a DSLR-ek akkoriban még kezdetlegesek és drágák voltak, édesapja régi Praktica gépe viszont kihasználatlanul porosodott a polcon.

Seychelle-szigetek
Hongkong
London
Párizs
Oslo

“Egy idő után annyira megtetszett a filmre készített fotók képi világa, hogy 2005-től kezdve mindig vittem magammal eleinte a Prakticát, később pedig egy Canon EOS 5 típusú filmes fényképezőgépet. Munkám során is egyre többet járok külföldre: 2020-ban már harmincnégy ország hatvannyolc településén és környékén készítettem felvételeket” – avat be a fotózás hátterébe Dorcsák Gábor.

Nevada
Azerbajdzsán
Püspökhatvan
Dubaj
Bangkok

Tavaly az ismert okok miatt sajnos csak Grúziában járt még az év elején, de nagyon reméli, hogy a jövőben ismét folytathatja ezt a hobbiját a munkájával párhuzamosan.

A magunk részéről reméljük, hogy Gábor hamarosan ismét útra kelhet, mert ezek a képek is bizonyítják, hogy az analóg fotográfia képes más szemmel láttatni a világot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dorcsák Gábor)

világjárás | Dorcsák Gábor | analóg | képek | fényképek

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram