Close
Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Járd be a világot egy magyar fotóssal!

Dorcsák Gábor rengeteg országban megfordult az utóbbi években, és mindenhol készített képeket is – méghozzá analóg formában. 

Dorcsák Gábor operatőr 2002 óta, amikor csak teheti, külföldi útjai során viszi magával a filmes gépét is. Eleinte ez nem számított a koncepció részének, de a DSLR-ek akkoriban még kezdetlegesek és drágák voltak, édesapja régi Praktica gépe viszont kihasználatlanul porosodott a polcon.

Seychelle-szigetek
Hongkong
London
Párizs
Oslo

“Egy idő után annyira megtetszett a filmre készített fotók képi világa, hogy 2005-től kezdve mindig vittem magammal eleinte a Prakticát, később pedig egy Canon EOS 5 típusú filmes fényképezőgépet. Munkám során is egyre többet járok külföldre: 2020-ban már harmincnégy ország hatvannyolc településén és környékén készítettem felvételeket” – avat be a fotózás hátterébe Dorcsák Gábor.

Nevada
Azerbajdzsán
Püspökhatvan
Dubaj
Bangkok

Tavaly az ismert okok miatt sajnos csak Grúziában járt még az év elején, de nagyon reméli, hogy a jövőben ismét folytathatja ezt a hobbiját a munkájával párhuzamosan.

A magunk részéről reméljük, hogy Gábor hamarosan ismét útra kelhet, mert ezek a képek is bizonyítják, hogy az analóg fotográfia képes más szemmel láttatni a világot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dorcsák Gábor)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom