Close
Az utazást érintő összes fontos járványügyi információt gyűjti össze egy helyen az MTÜ új videója

Az utazást érintő összes fontos járványügyi információt gyűjti össze egy helyen az MTÜ új videója

Ha már nem tudná valaki követni, mit szabad és mit nem, most minden itt van egy helyen.

Több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust, utazást és vendéglátást érintő legfontosabb járványügyi információkat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az ügynökség friss közleményében felidézte, hogy az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon: megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók.

Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, amellyel szabaddá vált az utazás Európában. Az MTÜ a tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat. Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket;

milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A közlemény szerint

a kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében.

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube-csatornáján, úgyhogy ha külföldi ismerőseid jönnének Magyarországra, csak simán átdobhatsz egy linket nekik a tudnivalókról.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

cseh | horvát | szlovén | mtü | szlovák

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram