Close
Játékot keresel? Válassz okosan!

Játékot keresel? Válassz okosan!

Szinte mindenki emlékszik egy-két olyan játékra, ami ikonikusan megmaradt a gyerekkorából, mint kedvenc játék. Egy mackó, egy baba, egy hintaló, egy kisvonat – bármi, ami bearanyozta a gyerekkorunkat. A mai napig jó szívvel gondolunk vissza ezekre a játékokra, és amikor megszületik a saját gyermekünk, csak bízhatunk abban, hogy neki is akad majd hű társa a kalandos gyermekkori napokban.

Ahhoz azonban, hogy kialakuljon egyfajta kötődés, mindenképpen a megfelelő korban kell megtalálnunk egy-egy játékkal a gyermekünket.

Ha bizonytalan vagy, hogy mikor milyen játékot tégy a keze ügyébe, akkor olvasd el a NiKiCa Bababolt szakértőinek a javaslatait!

A fokozatosság elve

Minden életkornak megvan a maga játékmegfelelője, és érdemes ezt követni, hogy babádnak a lehető legoptimálisabb fejlődési környezetet teremtsd meg.

  1. Az első fázisban a kiságy fölé és a babakocsira szerelhető függő-forgó-zenélő játékok kerülnek színre, és ha a pici felfedezi a kis kezét, utána már rengeteget el tud bíbelődni ezekkel a kellemes színű és hangú, kedves formavilágú játékokkal.
  2. A következő szakaszban megjelenik a játszószőnyeg, amely egy külön világba repíti a gyermeket, számtalan felfedezésre váró hanggal, színnel, formával és textúrával.
  3. A fogzás hozza a következő szintet, ahol színre lépnek a csörgők, rágókák és gyömöszölni való szundikendők.
  4. Ekkor már babád tud ülni, és változik az esti fürdés is: kinyílik a világ, és a számtalan variációban fellelhető fürdőjátékok még a fürdés kötelező jellegét is elfeledtetik a kis lurkókkal.
  5. Egyéves kor után pedig már jócskán belecsaphattok a készségfejlesztő játékokba, ahol színekről, formákról tanul, mozgását fejleszti úgy, hogy közben játszik.

A fentieket siettetni kár, nem jó a kudarcélmény, a félretolt, élvezhetetlen játék sem a babának, sem a szülőknek.

A kevesebb néha több

Természetes igény a szülők részéről, hogy minél többet szeretnének adni a gyermeküknek, de a szakértők folyamatosan figyelmeztetnek: a túl sok játék épp ellenkező hatást ér el. Azt várnánk, hogy szépen sorra véve mindegyikkel ügyesen eljátszik majd a gyermekünk, aki ehelyett csak áll és néz megzavarodva.

A bőség zavara sokkolóan hat a picikre, a túl sok információtól hamar telítődnek, és a feszültség kicsapódik.

Így hát szelektálj, hogy csak pár játék legyen elöl, a többit rakd el, pár hetente rotáld őket, és figyeld meg, a rég elfeledettnek hitt játék előkerülése sok szabad és nyugodt percet fog okozni neked.

Ha a fentiek tükrében úgy érzed, van még hova bővíteni a játékparkotokat, akkor válogass kedvedre a NiKiCa Bababolt mesés gyerekjátékai közül!

Minden gyermek más

Végezetül fontosnak látjuk kihangsúlyozni, hogy minden gyermek más. Ami az egyiket leköti, a másikat hidegen hagyja. Ne aggaszd hát magad azon, hogy a babád nem akar formabedobózni, csinálja nyugodtan azt, amihez kedve van.

Talán egy a közös minden gyermekben: második blikkre a játék csomagolása mindig izgalmasabb számukra, mint maga a játék, így ha jót akarsz magadnak, ne dobd ki egyből! Jól jöhet még, ha öt perc nyugira vágysz!

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
A nyári családi programokra készülvén
Ízelítő a legcsodásabb dízelmotorok világából
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom