Close
A Laurentian-hegység a minimalizmus nyelvén szólít minket

A Laurentian-hegység a minimalizmus nyelvén szólít minket

Jean Verville tiszta vonalairól és minimalista stílusáról ismert, az építész jellegzetes munkásságára többek között kiváló példa az A-Frame Chalet is.

Az épületet még az 1960-as években húzták fel. A szerkezet igen merész szögekkel büszkélkedhet, a feketecédrus-homlokzat és a fényes fémtető pedig nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz a kanadai háznak. Szerencsére a kilátással sem lesz gond, hiszen a Laurentian-hegység szomszédságában terül el.

Egy dolog valószínűnek tűnik: ha a földönkívüliek köztünk élnek, akkor ehhez hasonló fészkekben bújhatnak meg. Titokzatos és gyönyörű, jobbat el sem tudunk képzelni nekik.

Ha még nézegetnél pazar otthonokat, ajánljuk figyelmedbe Clément Lesnoff-Rocard párizsi építész munkáját, a Palais Bulles buborékpalotát, vagy London legkeskenyebb házát, amely épp gazdára vár.

(Forrás: Archdaily)

Jean Verville | kanada | Laurentian-hegység | otthon | ház

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram