Close
Nemzetközileg elismert séfet igazolt az egyik budapesti étterem

Nemzetközileg elismert séfet igazolt az egyik budapesti étterem

Tovább emeli a tétet a Felix Kitchen & Bar: Jeremy Cayron személyében francia séfet igazoltak, aki a világ legizgalmasabb éttermei és top hotelei után most ismét Magyarországon bizonyít.

A már ismert hármas: Petar Loncar, Czinki Tamás és Ódor András mellé így még egy nemzetközileg elismert szakember érkezik, akinek az ételeit világsztárok is kóstolták már.

A séf már egészen fiatalon kimagasló színvonalú éttermekben tudott elhelyezkedni. Először Monacóban, a Hotel de Paris étteremben, majd Alain Ducasse ikonikus helyén, a XV. Lajosban, amit a Le P’tit Polyte Michelin-csillagos étterem követett. Paco Perezzel, az öt Michelin-csillagos katalán séffel is dolgozott együtt Spanyolországban és Berlinben, ahol az ötödik Paco Perez étterem megnyitásában segédkezett. Azt az időszakot tartja a legmeghatározóbbnak az életében, hiszen a mai napig Perez elképzelései, gasztronómiája áll hozzá a legközelebb.

Chef Jeremy több mint húszéves gasztronómiai tapasztalattal és tudással a háta mögött érkezett újra Budapestre, hogy a Felix Kitchen & Bar konyháját egészen új szintekre emelje.

Hosszú pályafutása alatt megfordult a világ vezető éttermei mellett több hotelben is, korábban hazánkban is dolgozott már a Sofitel Hotel Paris Budapest éttermében. Az utóbbi években executive séfként több hotel konyháját is vezette: Sofitel Budapest, Sofitel Bangkok, Fairmont Baku, Sofitel Cairo.

Az izgalmas éttermi munkák mellett nagy élmény volt számára több hírességnek is főzni, akiknek gyakran voltak különleges kéréseik az ételeket vagy éppen a helyszínt illetően. Vendége volt már Brad Pitt, Mariah Carey, Bill Clinton, Al Gore, Emanuel Macron és még számos fontos állami tisztviselő, a legkülönbözőbb országokból.

Francia konyha és családi hagyományok

Gyerekként nagymamája konyhájában leste el a francia konyha alapjait, ahol hamar megtanulta, hogy a minőség mindig előbbre való a mennyiségnél. A minőséget pedig az igazán friss szezonális összetevők és az a tökéletes ízkombináció jelenti, amit a használatukkal el lehet érni. Chef Jeremy St.Tropez mellől származik, Dél-Franciaország gazdag kulináris kultúrája is már garancia a nevére.

A séf számára a gasztronómia egy véget nem érő felfedezőút, ahol most a Felix Kitchen & Bar a következő állomás. Bárhol fordult is meg a világban, mindig inspirálódott a helyi konyhából és az ott elérhető alapanyagokból, ezekkel alkotta meg saját éttermi világát. Ez most sem lesz másként, hiszen a séf már elkezdte felkeresni a legjobb hazai termelőket és nemzetközi beszállítókat, hogy személyesen találkozzon velük, és tesztelje termékeiket.

A Felixben hamarosan egy általa csak Inspirations and Memories elnevezésű menüvel debütál, amihez a francia konyha mellett utazásai is ihletet adtak Ázsiától Európáig.

Közben itthon hétfőn átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A Top 10+2 ranglistára idén – a Dining Guide történetében először – három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

Chef Jeremy | nemzetközi | budapest | séf | új

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram