Close
Jövő nyáron mindenki eldöntheti Budapesten Banksyről, hogy zseni-e vagy vandál

Jövő nyáron mindenki eldöntheti Budapesten Banksyről, hogy zseni-e vagy vandál

Budapestre jönnek napjaink legismertebb graffitművészének csípős, elgondolkodtató alkotásai.

2020. augusztustól egészen decemberig Budapesten látható a Banksy: Zseni vagy vandál? című tárlat, amely az ikonikus és titokzatos művész első nagyszabású bemutatója lesz Magyarországon.

A rivaldafényt kerülő bristoli Banksy úgy reformálta meg a kortárs művészetet, hogy valódi kilétét még mindig homály fedi.

A Banksy: Zseni vagy vandál? kiállítás végigvezet az elmúlt évek egyik legbefolyásosabb alkotójának vitatott művészeti világában, mindezt különböző tematikus helyszíneken, több mint hetven alkotással, eredeti darabokkal, szobrokkal, művészeti installációkkal, videókkal és képekkel.

A kiállítás elsöprő sikert aratott már Moszkvában, Szentpéterváron és Madridban, ahol több mint hatszázezren tekintették meg. A 2020. augusztus 1-től december végéig látható tárlatról egyelőre a Facebook-eseményből lehet bővebben tájékozódni.

Banksy legmagasabb áron eladott művének címe Devolved Parliament, amely nemrég kelt el a híres Sotheby’s aukciósház árverésén. A 4×2,5 méteres alkotás az arctalan művész legnagyobb képe, vásárlójának kilétét pedig nem hozták nyilvánosságra. Azt viszont igen, hogy összesen tizen licitáltak rá, és tizenkét perc alatt új gazdára talált. A kép a parlamentben ülő majmokat ábrázol, reagálván ezzel a politika, jelesen a brit politika jelenlegi helyzetére, akár a Brexit témára is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

graffiti | kiállítás | első | Banksy | programajánló

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram