Close
Jövő nyáron mindenki eldöntheti Budapesten Banksyről, hogy zseni-e vagy vandál

Jövő nyáron mindenki eldöntheti Budapesten Banksyről, hogy zseni-e vagy vandál

Budapestre jönnek napjaink legismertebb graffitművészének csípős, elgondolkodtató alkotásai.

2020. augusztustól egészen decemberig Budapesten látható a Banksy: Zseni vagy vandál? című tárlat, amely az ikonikus és titokzatos művész első nagyszabású bemutatója lesz Magyarországon.

A rivaldafényt kerülő bristoli Banksy úgy reformálta meg a kortárs művészetet, hogy valódi kilétét még mindig homály fedi.

A Banksy: Zseni vagy vandál? kiállítás végigvezet az elmúlt évek egyik legbefolyásosabb alkotójának vitatott művészeti világában, mindezt különböző tematikus helyszíneken, több mint hetven alkotással, eredeti darabokkal, szobrokkal, művészeti installációkkal, videókkal és képekkel.

A kiállítás elsöprő sikert aratott már Moszkvában, Szentpéterváron és Madridban, ahol több mint hatszázezren tekintették meg. A 2020. augusztus 1-től december végéig látható tárlatról egyelőre a Facebook-eseményből lehet bővebben tájékozódni.

Banksy legmagasabb áron eladott művének címe Devolved Parliament, amely nemrég kelt el a híres Sotheby’s aukciósház árverésén. A 4×2,5 méteres alkotás az arctalan művész legnagyobb képe, vásárlójának kilétét pedig nem hozták nyilvánosságra. Azt viszont igen, hogy összesen tizen licitáltak rá, és tizenkét perc alatt új gazdára talált. A kép a parlamentben ülő majmokat ábrázol, reagálván ezzel a politika, jelesen a brit politika jelenlegi helyzetére, akár a Brexit témára is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom