Close
A jövő tolláért kapott díjat egy magyar tervező Szingapúrban

A jövő tolláért kapott díjat egy magyar tervező Szingapúrban

Nagy Ádám formatervező a Birosign számára tervezett digitális tollal idén Red Dot díjat vehetett át Szingapúrban. Az idei Red Dot díjakat összesen 46 ország 4218 pályaműve közül választották ki, a terv a 214 díjazott egyike lett.

A Birosign által fejlesztett és szabadalmaztatott toll lehetővé teszi az ügyfelek azonosítását a kéz mikromotoros mozgása alapján, amire a világszerte óriási károkat okozó visszaélések miatt egyre nagyobb szükség van.

A toll fejlesztése során a tervezők nagy figyelmet fordítottak az egyedi biztonsági megoldások mellett a megfelelő forma megalkotására is.

A vezeték nélküli és speciális aláírófelületet nem igénylő toll, a nagy érzékenységű szenzorok és az adaptív kiértékelő algoritmus segítségével a jelenleg a piacon megtalálható eszközöktől eltérő elven működik.

Az aláírás közben végzett egyedi mozgás nem utánozható és nem is tulajdonítható el, szemben a klasszikus biometrikus jegyeket használó eljárásokkal.

A technológia többek között a pénzügyi, a telekommunikációs és az állami szektorban jelenthet biztonságos, hatékony és kényelmes azonosítást. A Birosign nem másra vállalkozott, minthogy Bíró László nyomdokaiba lépve újragondolja a toll funkcióját és az aláírásunk jövőjét.

“A digitális világban sok használati tárgyunk vesztette el jelentőségét, amelyek a kultúránk részét képezik. Néha azonban a modern technológiának köszönhetően bizonyos tárgyak akár újjá is születhetnek. A feladat szépsége abban rejlett, hogy az aláírás hagyományát megőrizzük, és tovább fejlesszük a digitális kor szellemében” – mondta Nagy Ádám formatervező, aki tavaly részt vett a Moholy-Nagy ösztöndíj programban, valamint Iglói-Nagy Péterrel közösen elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat a WIWE szívdiagnosztikai készülékkel.

Ez is érdekelhet:

magyar | jövő | dizájner | díjátadó | tervező

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom