A jövő tolláért kapott díjat egy magyar tervező Szingapúrban

Nagy Ádám formatervező a Birosign számára tervezett digitális tollal idén Red Dot díjat vehetett át Szingapúrban. Az idei Red Dot díjakat összesen 46 ország 4218 pályaműve közül választották ki, a terv a 214 díjazott egyike lett.

A Birosign által fejlesztett és szabadalmaztatott toll lehetővé teszi az ügyfelek azonosítását a kéz mikromotoros mozgása alapján, amire a világszerte óriási károkat okozó visszaélések miatt egyre nagyobb szükség van.

A toll fejlesztése során a tervezők nagy figyelmet fordítottak az egyedi biztonsági megoldások mellett a megfelelő forma megalkotására is.

A vezeték nélküli és speciális aláírófelületet nem igénylő toll, a nagy érzékenységű szenzorok és az adaptív kiértékelő algoritmus segítségével a jelenleg a piacon megtalálható eszközöktől eltérő elven működik.

Az aláírás közben végzett egyedi mozgás nem utánozható és nem is tulajdonítható el, szemben a klasszikus biometrikus jegyeket használó eljárásokkal.

A technológia többek között a pénzügyi, a telekommunikációs és az állami szektorban jelenthet biztonságos, hatékony és kényelmes azonosítást. A Birosign nem másra vállalkozott, minthogy Bíró László nyomdokaiba lépve újragondolja a toll funkcióját és az aláírásunk jövőjét.

"A digitális világban sok használati tárgyunk vesztette el jelentőségét, amelyek a kultúránk részét képezik. Néha azonban a modern technológiának köszönhetően bizonyos tárgyak akár újjá is születhetnek. A feladat szépsége abban rejlett, hogy az aláírás hagyományát megőrizzük, és tovább fejlesszük a digitális kor szellemében" – mondta Nagy Ádám formatervező, aki tavaly részt vett a Moholy-Nagy ösztöndíj programban, valamint Iglói-Nagy Péterrel közösen elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat a WIWE szívdiagnosztikai készülékkel.

Ez is érdekelhet:

A dizájnszakma Oscarját kapta meg egy magyar tervező Szingapúrban

Kellően játékos, ugyanakkor egy skandináv bútorhoz hasonlóan letisztult szánkót tervezett.

díjátadó | siker | magyar | dizájner | technológia

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom