Close
Jövőre minden ebben a színben fog pompázni

Jövőre minden ebben a színben fog pompázni

Hihetetlen belegondolni, hogy konkrétan több titkos európai találkozóval és rengeteg megbeszéléssel, egyeztetéssel jár a Pantone festékgyár éves választása. Nemzetközi csoportok tanakodnak színszabványok, árnyalatok fölött, hogy végül konszenzusra jutva kiválasszák, melyik szín lesz a következő év slágere. 2020-ra a Pantone 19-4052-es árnyalata, vagyis a klasszikus kék lett a befutó.

A 2019-es vibráló, gyönyörű korall árnyalat után erős váltás a már-már unalmasnak tűnő kék, ám a helyzet az, hogy a türkizes árnyalatokon kívül igencsak elfelejtődött mostanában az örök klasszikus kék. Fanyalgók mondhatják, dehogy felejtődött el, eleve a Facebook is ebben a színben pompázik, de modernebb árnyalatok kerültek reflektorfénybe mostanában.

Leatrice Eiseman, a cég executive igazgatója így nyilatkozott a klasszikus kékről: “Olyan időket élünk, amikor kézzel kell kapaszkodnunk a bizalomba és a hitbe. Ezt a fajta biztonságot és konzisztenciát szeretné megadni a frissen megválasztott Pantone 19-4052-es árnyalat. Erre a megbízható árnyalatra mindig számíthatunk, amióta világ a világ.”

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pantone, Dezeen)

dizájn | építészet | Pantone | az év színe | tengerkék

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram