Close
Romániában június elsejétől tovább lazítanak a korlátozásokon

Romániában június elsejétől tovább lazítanak a korlátozásokon

Romániában június elsejétől tovább lazítanak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon.

Egyebek mellett engedélyezik a magánrendezvények szervezését, és zárt térben sem lesz kötelező a védőmaszk viselése azokon a munkahelyeken, ahol legfeljebb öt ember dolgozik, és mindenki megkapta a védőoltást.

Június elsejétől engedélyezik a lakodalmak, keresztelők és más magánrendezvények megszervezését, szabadtéren legfeljebb 70, zárt teremben legfeljebb 50 résztvevővel, amelybe a 16 év alatti kiskorúakat nem számolják bele. A létszámot nem korlátozzák, ha a szervező garantálja, hogy a rendezvényen kizárólag beoltottak vesznek részt.

Brassó

A szabadtéri kulturális rendezvényeken továbbra is csak védettséggel rendelkező – beoltott, tesztelt vagy a betegségen átesett – nézők lehetnek jelen, de az eddigi ötszázról ezerre növelik az engedélyezett létszámot.
Június elsejétől visszatérhetnek a védettséggel rendelkező nézők a fedettpályás sportesemények lelátóira is, de – a szabadtéri sporteseményekhez hasonlóan – a férőhelyek legfeljebb 25 százalékát foglalhatják el. Újdonság, hogy az arénák bejáratánál oltóközpontokat állítanak fel, és azok is bemehetnek, akik közvetlenül az esemény előtt oltatják be magukat.

Temesvár

A színházi előadásokon, egyéb zárt térben tartott rendezvényeken, valamint a vendéglőkben a terem befogadóképességének 70 százalékára emelik (az eddigi 50-ről) az elfoglalható helyek engedélyezett maximális számát. Ezt a korlátozást is át lehet lépni, ha valamennyi jelenlévő be van oltva.

Nagyszeben

Június 1-jétől ezentúl azok a Romániába a turisztikai céllal érkező külföldiek is karanténmentesen beléphetnek, akik igazolják, hogy átestek a betegségen, és a koronavírus-fertőzés kimutatásától legalább 14, de nem több mint 90 nap telt el.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

nagyszeben | brassó | nagyvárad | románia | temesvár

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom