Close
Biztonságos most a Fekete-tengerhez utazni? Ezért maradnak el a turisták Bulgária szerint

Biztonságos most a Fekete-tengerhez utazni? Ezért maradnak el a turisták Bulgária szerint

A bolgár Fekete-tenger partján működő turisztikai vállalkozások körében elterjedt vélemény, hogy az utazók a környezetszennyezéstől tartanak, és ezért estek vissza a foglalások.

A félelem nem teljesen alaptalan, ugyanis a katasztrófa során keletkezett törmelék, amelyben fel nem robbant aknák is találhatók, a Dnyeperen egészen Ukrajna Fekete-tengeri partvidékéig sodródott. Bolgár szakértők azonban az ország partjainál nem találtak bizonyítékot a szennyezésre.

A Napospart

Mint Yamor Dimitrov, a bolgár vízügyi hatóság munkatársa elmondta,

a Fekete-tenger északi partvidékén eddig vett mintákban nem mutatható ki megemelkedett szennyezésmennyiség, és már tavaly június óta így van.

Az idegenforgalmi szakemberek más tényezőket is látnak a látogatószám csökkenése mögött, és olyan is van, aki szerint az ország turisztikai ajánlatai egyszerűen nem elég vonzóak, és a hibát nem kívül kell keresni, hanem a termékek szerkezetében és minőségében.

Akárhogy is, az biztos, hogy Bulgária továbbra is Európa egyik legmegfizethetőbb tengerparti úti célja.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

Kahovka | gátszakadás | gát | fekete-tenger | Bulgária

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram