Close
A sziklás-sivatagos táj minden varázsa benne van ebben a villában

A sziklás-sivatagos táj minden varázsa benne van ebben a villában

Mindig is szerettük ezt a fajta tájat, viszont nehezen képzeltük el, hogy élnénk is benne. Nos, ez a díjnyertes kaliforniai otthon szavak nélkül meggyőzött az ellenkezőjéről.

Boulder-sziklák és sok száz éves fenyők közt, a tájjal szándékos kontrasztban épült ez a fantasztikus villa a kaliforniai Palm Desert sziklás sivatagában. A házból a Coachella-völgyre és a San Jacinto hegyvonulatra nyílik pazar kilátás, de maga a ház is nagyon édes látvány a szemnek – nem is véletlen, hogy az AIA Design Awardot ő vitte haza enteriőr kategóriában idén.

Az Aidlin építésziroda által tervezett otthonban három háló található,

szerkezetében pedig dominálnak a geometrikus elemek, mellyek az építészek szándékos kontrasztban hívják játékba a táj organikus, szabálytalan formát.

 

Mivel az iőd többnyire meleg és száraz, az építészek nagyon sok trükköt bevetettek a hűsítésre és az árnyékolásra, valamint persze egy pompás kültéri medence sem maradhatott el. Habár a varázslatos panoráma miatt rengeteg az üvegfelület, azok minden oldalon nyithatóak és remek kereszthuzatot adnak a melegben.

A belső terekben a beton, a fa, a kő és a fém dominál, színekben csendesen reflektál a sziklás-sivatagos táj színeire –

összességében pedig egy elképesztően meleg, lélekkel teli és családias otthon ez, ahol a meghittség nem ment a stílusosság rovására. Sőt.

Mi azonnal elfogadnánk a kulcsait és mondjuk ki se lépnénk innen jövő nyárig.

(Fotók: Aidlin Darling Design)

völgy | villa | díj | kalifornia | panoráma

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom