Close
Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

A szakértő szerint a fák kisebbek és drágábbak lesznek, de a nordmann idén is mindent visz.

Udvardy Zsolt fenyőfaszakértő szerint az infláció és a rezsiárak növekedése a fenyőfa-termesztésre is hatott, aminek következtében sok termelő két méternél magasabbra nem is engedte megnőni a fákat, még a jellemzően alacsonyabb árkategóriába eső ezüst és lucfenyőket sem. Ennek következtében

a nagyobb ezüst- és lucfenyőkből idén kevés lesz a piacokon, a fák pedig jelentősen megdrágultak.

A nordmannál kilenc-tízezer, az ezüstnél hat-hétezer, a lucnál pedig négy ötezer forint/méteres árakra kell felkészülni.

Elmondása szerint idén is a legnagyobb kereslet a nordmann fenyő iránt lesz, az ezüstfenyő a második helyen szerepel az eladásokban, és a lucból adják el a legkevesebbet a kereskedők.

(Forrás: fenyőfa.com, fotó: Getty)

karácsonyfa | infláció | energiaválság | energiaárak | fenyőfa

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram