Close
Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

Ilyen árakra készüljön az, aki élő fát vásárolna karácsonyra

A szakértő szerint a fák kisebbek és drágábbak lesznek, de a nordmann idén is mindent visz.

Udvardy Zsolt fenyőfaszakértő szerint az infláció és a rezsiárak növekedése a fenyőfa-termesztésre is hatott, aminek következtében sok termelő két méternél magasabbra nem is engedte megnőni a fákat, még a jellemzően alacsonyabb árkategóriába eső ezüst és lucfenyőket sem. Ennek következtében

a nagyobb ezüst- és lucfenyőkből idén kevés lesz a piacokon, a fák pedig jelentősen megdrágultak.

A nordmannál kilenc-tízezer, az ezüstnél hat-hétezer, a lucnál pedig négy ötezer forint/méteres árakra kell felkészülni.

Elmondása szerint idén is a legnagyobb kereslet a nordmann fenyő iránt lesz, az ezüstfenyő a második helyen szerepel az eladásokban, és a lucból adják el a legkevesebbet a kereskedők.

(Forrás: fenyőfa.com, fotó: Getty)

infláció | fenyőfa | karácsonyfa | energiaválság | energiaárak

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom