Close
Sokan nem értik, mit művel Anglia karanténügyben

Sokan nem értik, mit művel Anglia karanténügyben

Az Egyesült Királyságban továbbra is két hét izoláció vár azokra, akik belépnek az ország területére.

Az országba érkezőknek negyvennyolc órával a beutazás előtt ki kell tölteniük egy egészségügyi dokumentumot, amiben meg kell adniuk az elérhetőségüket, és azt az angliai lakcímüket, ahol a karantént eltöltik. Aki ezt megtagadja, nagyjából negyvenötezer forintos bírságra számíthat.

Továbbá, aki megszegi a karantént, közel félmillió forintot is fizethet büntetésképpen.

Az Egyesült Királyságban eddig 289 ezer esetet regisztráltak, ami az Egyesült Államok, Brazília és Oroszország mögött a negyedik legmagasabb (Kína nincs benne, mivel ők minden bizonnyal nem adtak ki pontos adatokat a megbetegedések számáról). Eddig negyvenezren haltak meg a szigetországban, ami a legmagasabb adat Európában. A BBC szerint ezek az intézkedések minimum június végéig fognak tartani.

Miközben egyre több európai ország nyitja meg határait, a karantént sok brit szakember feleslegesnek tartja.

„Hotelek, turistaattrakciók, éttermek ezrei, és összességében a brit turizmus számára július és augusztus kulcsfontosságúak” – mondta Michael O’Leary, a RyanAir tulajdonosa, aki az egész karantént egy politikai mutatványnak nevezte.

„Munkahelyek ezrei fognak elveszni emiatt a hülye és teljesen hatástalan karantén miatt” – tette hozzá.

Angliában egyelőre nem kérnek a turistákból

Willie Walsh, a British Airways egyik tulajdonosa szerint a kormány nem egyeztetett a légitársaságokkal a kérdésben. Priti Patel belügyminiszter a BBC-nek azt mondta, a karantén célja, hogy megvédje a közegészséget, mivel az Európából esetlegesen Angliába érkező vírus „nagy fenyegetést jelent”.

Ryanair | egyesült királyság | karantén | priti patel | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom