Close
Ingyen szállást kapnak a digitális nomádok Katalóniában

Ingyen szállást kapnak a digitális nomádok Katalóniában

A Catalunya Rural Hub így kívánja Katalóniába csábítani a távmunkásokat.

Katalónia kétségkívül Európa egyik legszebb vidéke, amelybe ha egyszer belekóstolunk, többé nem akarunk elszakadni tőle. Ez a tény áll a Catalunya Rural Hub kezdeményezés mögött, melynek célja, hogy a digitális iparágakban dolgozókat Katalóniába csábítsa.

A program arra a felismerésre épít, hogy a digitális nomádoknak nem kell nagyvárosokban letelepedniük ahhoz, hogy munkájukat elvégezhessék, hanem vidéken is élhetnek és dolgozhatnak. Egyszerre harminc távmunkást hívnak Móra d’Ebre és Tremp városokban, akiket tízfős csoportokra osztanak. Szállást, közös munkateret biztosítanak nekik ingyenesen.

A deurbanizáció, vagyis a lakosság városokból történő kivándorlásának elősegítése számos előnnyel jár a városok és a vidék számára is, hiszen mérsékli az elnéptelenedést és felpezsdítheti a helyi közösségek életét. A Catalunya Rural Hub programba március végéig lehet jelentkezni.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

barcelona | távmunkás | digitális nomád | katalónia | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom