Close
Egy epikus, kétezer kilométeres körtúrán járható be Katalónia

Egy epikus, kétezer kilométeres körtúrán járható be Katalónia

Barcelona strandjaitól a Pireneusok látványos vonulatáig, Katalóniát a tenger és a hegyek határozzák meg – na, meg persze gazdag kultúrája, modernista remekművei, lejtős szőlőültetvényei is.

Katalóniában minden megvan, ami egy felejthetetlen utazáshoz kell. Vannak hegyei, csodás tengere, ellenállhatatlan gasztronómiája, páratlan kultúrája – éppen ezért sokak számára nehézséget okoz, merre is induljanak, hogy felfedezzék.

Ebben lehet segítségükre az epikus Katalónia Grand Tour.

A 19. századi európai arisztokraták utazásai által ihletett körút Barcelona nyüzsgő utcáitól Penedès szőlőültetvényeiig kalauzolja el az utazókat. Útvonalától függően a kétezer kilométeres út

akár két hét alatt is teljesíthető autóval, vagy szakaszokra bontva több utazáson keresztül is élvezhető.

A körút hol máshol kezdődne, mint Barcelonában, ahol a város modernista épületeit lehet megtekinteni, majd főzőleckét lehet venni a Passeig de Gràcián, Barcelona legexkluzívabb sugárútján. Ott az utazók két hagyományos katalán étel receptjét sajátíthatják el, a nap végén pedig egy katamaránon nézhetik a naplementét.

Onnan Monserratba, Katalónia legikonikusabb helyére visz az út, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Llobregat-völgyre. Ezt követően irány Penedès borvidéke, majd Gaudí szülővárosa, Reus. A közel kéthetes túra során kihagyhatatlan a raftingozás Llavorsiban és Slavador Dalí szürrealista munkásságának megismerése a Dalí Színház-Múzeumban.

A kirándulók útközben érintik az UNESCO Világörökség részét képező helyszíneket, túrázhatnak nemzeti parkokban, ízletes ételeket és borokat kóstolhatnak meg.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

körutazás | monserrat | barcelona | utazás | katalónia

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram