Close
Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Azok a szurkolók, akik nem intézkedtek időben, alighanem átgondolják az egészet.

Dohában és környékén a standard szállodai szobák és az egyhálószobás Airbnb-k akár hatezer fontba (2,7 millió forintba) is kerülhetnek egy éjszakára azon a napon, amikor Anglia az első mérkőzését játssza a november közepén kezdődő tornán (az Anglia-Irán mérkőzést november 21-én, hétfőn rendezik meg Al Rayyan-ban, Doha külvárosában).

A kereslet ugyanis alaposan felhajtotta az árakat, mivel a szállodai szobák és a magánlakások túlnyomó többségét már lefoglalták.

Az Airbnb-n közzétett hirdetések szerint a legolcsóbb szállásajánlat egy éjszakára egy közös használatú házban vagy lakásban lévő szobára vonatkozik és néhány száz fontért lehet lecsapni rá.

Aki magányra vágyik, annak egy piciny stúdiólakást ajánlanak ötszáz font körüli éjszakánkénti áron. Vannak ún. “szurkolói falvak” is, amelyek speciálisan faházakban kínálnak olcsó szobákat több száz fontért, de minimum három éjszakás tartózkodásra (az ilyenekbe már most is alig van szabad hely). A kényelmesebb opció egy dohai szállodában legkevesebb 1300 fontba (kb. 585 ezer forintba) kerül, 1600 fontból (720 ezer forintból) pedig úgy lehet megúszni a kalandot, hogy a szurkoló a mérkőzés napján jelentkezik be és másnap reggel már távozik is.

Az Airbnb-n néhányan úgy próbálnak hasznot húzni a megnövekedett keresletből, hogy egy középkategóriás, egy hálószobás lakásért közel hatezer fontot kérnek el egy éjszakára. A legtöbb, amennyiért egy egyszemélyesnek feltüntetett egy hálószobás lakást hirdetnek (amely a Doha külvárosában lévő Pearl-Qatar mesterséges félszigeten található), 5606 font (2,5 millió forint), ami már tartalmazza az eléggé borsos, 812 fontos (365 ezer forintos) “szolgáltatási díjat” is.

A leendő vendégek számára nehéz megállapítani a kiszemelt lakás méretét, mivel a házigazda gyakran csak olyan fotókat tesz közzé, melyek az épület külsejét és a bútorokról, valamint a csecsebecsékről készült közeli felvételeket mutatják.

A világbajnokságot november 20. és december 18. között öt városban rendezik. Katar arra számít, hogy a torna ideje alatt másfél millió látogató érkezik az országba, a csúcsidőpontok november 27-én és 28-án, a csoportkörök vége felé várhatóak.

Korábban már megírtuk, hogy úszó hotelek is várják majd Katarban a 2022-es labdarúgó vb-re érkezőket.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

hotel | airbnb | világbajnokság | szálloda | magas ár

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram