Tökéletes desszert hat hozzávalóból – Kávés habcsók

Tíz perc előkészületet követően már a tepsibe is tehető ez az egyszerű, de annál finomabb kávés habcsók.

Hozzávalók:

  • 3 tojás fehérjéje
  • 1/2 teáskanál tisztított borkő
  • 1 csésze porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál instant kávé
  • egy csipet só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 225 Celsius-fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. Egy közepes tálban, kézi mixerrel, alacsony sebességgel, körülbelül 30 másodperc alatt habosra verjük a tojásfehérjét a tisztított borkővel. A sebességet növelve hozzáadagoljuk a cukrot is. A massza akkor jó, ha a tojásfehérje masszív és fényes.
  3. Hozzákeverjük a kakaóport, az instant kávét és egy csipet sót, majd habzsákba töltjük, és tetszésünk szerint klasszikus habcsók vagy hosszúkás formájúra nyomjuk, közvetlenül a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Nagyjából egy 45 percen keresztül sütjük, hogy a habcsók külső része megszilárduljon, de a belseje még lágyabb legyen. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni!

A kávéból pedig soha nem lehet elég! Ha már a recept kedvéért beszereztünk egy instant kávét, használjuk fel ahhoz a kávéitalhoz, amiért bolondul az internet.

(Fotó: Getty Images)

kávés recept | gyors recept | instant kávé | recept | habcsók | kávé

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom