A kávézósok ujjonghatnak, a diszkók és éjszakai bárok viszont nagyon nem fognak örülni a horvátok döntésének

Jó és rossz hírt is kaptak déli vendéglátós szomszédaink.

Szeptember elsejétől bizonyos feltételek mellett megnyithatnak a kávézók belső terei Horvátországban

– közölte Davor Bozinovic belügyminiszter a válságstáb pénteki sajtótájékoztatóján. Horvátországban eddig ugyanis furcsa módon csak az éttermek nyithatták meg belső helyiségeiket, a kávézók viszont nem.

A nyitásra vonatkozó járványügyi szabályokról még tárgyalnak, de ami biztos, hogy a nyitvatartási idő nem változik; a vendéglátóhelyek továbbra is csak éjfélig lehetnek nyitva. A diszkók és az éjszakai bárok pedig továbbra is zárva maradnak.

A vendéglátósok egyesülete üdvözölte a testület döntését. Mint közölte:

nagy megkönnyebbülés, hogy a rossz idő beköszöntével nem kell újra bezárniuk a vállalkozásaikat.

Az éttermek és a kávézók március 1-jén nyithatták meg a kerthelyiségeiket és a teraszaikat. Az éttermek számára a válságstáb később engedélyezte a beltéri kiszolgálást, de a kávézók számára ez idáig nem.

A jelenlegi járványügyi intézkedések augusztus 31-ig lesznek érvényben az országban, és várhatóan további két héttel meghosszabbítják őket.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

belső helyiség | éjszakai klub | horvát | diszkó | étterem

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom