Close
Kiderült, hová szeretünk a legeslegjobban utazni idén Magyarországon

Kiderült, hová szeretünk a legeslegjobban utazni idén Magyarországon

És az is, hogy már a június alapján is durván rálicitál 2019-re a hazai turizmus.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján kiemelkedő eredménnyel zárt a nyár első hónapja:

júniusban a belföldi vendégéjszakák száma 15 százalékkal meghaladta a 2019-es rekordévet.

A rendelkezésre álló adatok szerint idén júniusban négymillió vendégéjszakát rögzítettek a hazai szállásadók, ami 50 százalékkal magasabb a tavalyinál – közölte az MTÜ. A belföldiek 15 százalékkal, a külföldiek háromszor több vendégéjszakát töltöttek el, mint tavaly. A belföldi vendégéjszakák száma 15 százalékkal magasabb a 2019-es eredménynél.

A nyár első hónapjában a vendégéjszakák 23 százaléka köthető Budapesthez, változatlanul a Balaton térség szálláshelyei a legnépszerűbbek (28 százalék), ezt követi Mátra–Bükk (7 százalék),
Debrecen és térsége (6 százalék), Budapest környéke (5 százalék)
és Bük–Sárvár (4 százalék).

Szálláshelytípus szerint a legtöbb foglalás, 42 százalék szállodákba szólt, emellett a magán- és egyéb szálláshelyek voltak a legkeresettebbek, 37 százalékos aránnyal. A vendégek hét százaléka kempingben, hat százaléka panzióban, öt százaléka közösségi szálláshelyen, két százaléka pedig üdülőházban szállt meg.

Az MTÜ közölte: az idei év első 6 hónapjában 15,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, ami 2,5-szer több, mint a tavalyi év első fél évében mért eredmény. Kétszer annyi belföldi és közel ötször annyi külföldi vendégéjszaka volt, mint tavaly az első fél évben.

Külföldről a legtöbben Németországból, Csehországból, Romániából, Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Szlovákiából és Lengyelországból érkeztek. Adataik szerint júliusra már 3,2 millió, augusztusra pedig 2,3 millió vendégéjszaka-foglalás érkezett be, amelyek száma napról napra dinamikusan emelkedik.

(Forrás: Index, MTI, fotók: Getty)

balaton | turizmus | nyár | mtü | vakáció

FOLYTASD EZZEL

Apokaliptikussá vált a hangulat ebben az olasz városban az apró rovarok miatt

Újra megnyílik az utazási lehetőség az oltatlanok számára a hajótársaságoknál

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom