Close
Kiderült, melyik európai országban van a világ legtöbb kék zászlós strandja

Kiderült, melyik európai országban van a világ legtöbb kék zászlós strandja

Spanyolországban működik a legtöbb úgynevezett kék zászlós, akkreditált strand, amely a legmagasabb minőséget képviseli.

A spanyol turisztikai intézet szerint az, hogy az országban van a legtöbb kék zászlós strand, alátámasztja elkötelezettségüket a környezetvédelmi előírások, a biztonsági intézkedések és a strandok általános minőségének megőrzése mellett.

Kiemelik azt is, hogy 1987 óta, azaz az akkreditáció bevezetése eltelt időben Spanyolország hétszázhuszonkilenc strandja szerzett elismerést. Idén tíz strand kapott első alkalommal kék zászlót és huszonkettő szerezte vissza az akkreditációját.

Jelenleg ez az öt legjobb spanyol kék zászlós strand:

  • Playa El Far de Sant Cristófol, Barcelona közelében található
  • Serene La Breña Córdobában
  • Torre Derribada Murciában
  • Jover Tenerifén
  • Cancho del Fresno Cáceresben, Extremadurában

Spanyolországhoz hasonlóan Portugáliában is nőtt a kék zászlóval akkreditált strandok száma az előző évhez képest. Úgy tudni, a tavalyi évhez viszonyítva harminckettővel több fürdőzőhely szerezte meg az elismerést.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

strand | spanyolország | kék zászló

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram