Close
Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen távlatossá válik

Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen távlatossá válik

Eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztárportrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet. Keleti Éva hat évtizednyi életműve a Műcsarnokban.

Nem csupán a múlt nagyságait, hanem a ma emberét is láthatjuk. Keleti Éva fotóművész ugyanis újrakezdte, illetve folytatta a pályát. Csaknem harminc évnyi kihagyás után, nyolcvannyolc évesen megint aktívan fényképez. Lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért – hatvannégy év után újra. Sokakat fölkeresett egykori kedves modelljei közül: Törőcsik Marit, Gálvölgyi Jánost, Orosz Adélt és másokat. De több tucatnyian – mint például Maurer Dóra, Vecsei H. Miklós vagy Schiff András – most először álltak immár digitális kamerája elé.

E páratlan alkotói arcképet nem csak több száz bemutatott művével rajzolják meg a Műcsarnokban. A történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatokat fölvillantása teszi a képes időutazást nagyon is maivá és szinte varázslattá.

Az Élet/Kép című kiállításhoz kapcsolódó exkluzív programok miatt Keleti Éva tárlata az alábbi időpontokban korlátozott létszámmal látogatható normál kiállítási belépőjeggyel:

  • január 21., kedd, 16–17 óra
  • január 25., szombat, 16–17 óra
  • január 28., kedd, 16–17 óra
  • február 1., szombat, 16–17 óra
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Műcsarnok)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom