Egy masszív gránit poliédert tervezett a kortárs építészet legfontosabb japán alakja

Egyelőre soft opening állapotban, de pár napon belül megnyithat Japán legújabb kortárs művészeti szentélye, a Kadokawa Culture Museum. Valójában november első hetében indul a kulturális és építészeti utazás, melynek fő védnöke Kengo Kuma, a jelen legelismertebb japán építésze, aki olyan intézményeket jegyez, mint a Kiro-San obszervatórium Oshima szigetén, vagy a Nagy Bambuszfal épület Pekingben. A nagyszabású épület poliédert formáz, ráadásul a változó árnyalatú gránitkockáknak köszönhetően pixeles hatást kelt. 

A Kadokawa Culture Museum része a Tokióban zajló városfejlesztési projektnek, melynek keretein belül anime tematikára felhúzott hotel, könyvesbolt és rendezvényekre tervezett gigapavilon is épül.

A poliéder formájú intézmény húszezer gránitkocka felhasználásával készült, összesen ötemeletes, amibe belefért egy kert, két múzeum, egy galéria és egy kávézó is. A legcsodásabb része mégis a "könyvespolc színház", egy nyolc méterre felfelé építkező könyvtár, melyben ötvenezer kötetet jegyeznek.

Mi mással indulhatna a vagány, új épület életvonala, mint egy Kengo Kuma munkásságát bemutató tárlat, ám erre még novemberig várniuk kell a Tokióba látogatóknak és a helyi építészet-rajongóknak, hiszen a járványhelyzet miatt inkább késleltetik az indulást.

A robusztus épület viszont elkészült, és a város már most csodájára jár. Pláne, hogy a monstrum külső érzékeny és légies belsőt takar.

Ez is érdekelhet:

Olyan pazar könyv jelent meg Japánról, amit minden japanofilnek látni kell

Szeretjük a szép könyveket, így biztos, hogy ezt is szeretni fogjuk.

(Fotók: Kengo Kuma Associates)

kadokawa | kengo kuma | múzeum | japán | építészet

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom