Close
Egy masszív gránit poliédert tervezett a kortárs építészet legfontosabb japán alakja

Egy masszív gránit poliédert tervezett a kortárs építészet legfontosabb japán alakja

Egyelőre soft opening állapotban, de pár napon belül megnyithat Japán legújabb kortárs művészeti szentélye, a Kadokawa Culture Museum. Valójában november első hetében indul a kulturális és építészeti utazás, melynek fő védnöke Kengo Kuma, a jelen legelismertebb japán építésze, aki olyan intézményeket jegyez, mint a Kiro-San obszervatórium Oshima szigetén, vagy a Nagy Bambuszfal épület Pekingben. A nagyszabású épület poliédert formáz, ráadásul a változó árnyalatú gránitkockáknak köszönhetően pixeles hatást kelt. 

A Kadokawa Culture Museum része a Tokióban zajló városfejlesztési projektnek, melynek keretein belül anime tematikára felhúzott hotel, könyvesbolt és rendezvényekre tervezett gigapavilon is épül.

A poliéder formájú intézmény húszezer gránitkocka felhasználásával készült, összesen ötemeletes, amibe belefért egy kert, két múzeum, egy galéria és egy kávézó is. A legcsodásabb része mégis a “könyvespolc színház”, egy nyolc méterre felfelé építkező könyvtár, melyben ötvenezer kötetet jegyeznek.

Mi mással indulhatna a vagány, új épület életvonala, mint egy Kengo Kuma munkásságát bemutató tárlat, ám erre még novemberig várniuk kell a Tokióba látogatóknak és a helyi építészet-rajongóknak, hiszen a járványhelyzet miatt inkább késleltetik az indulást.

A robusztus épület viszont elkészült, és a város már most csodájára jár. Pláne, hogy a monstrum külső érzékeny és légies belsőt takar.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kengo Kuma Associates)

kadokawa | múzeum | japán | kengo kuma | építészet

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom