Close
Egy masszív gránit poliédert tervezett a kortárs építészet legfontosabb japán alakja

Egy masszív gránit poliédert tervezett a kortárs építészet legfontosabb japán alakja

Egyelőre soft opening állapotban, de pár napon belül megnyithat Japán legújabb kortárs művészeti szentélye, a Kadokawa Culture Museum. Valójában november első hetében indul a kulturális és építészeti utazás, melynek fő védnöke Kengo Kuma, a jelen legelismertebb japán építésze, aki olyan intézményeket jegyez, mint a Kiro-San obszervatórium Oshima szigetén, vagy a Nagy Bambuszfal épület Pekingben. A nagyszabású épület poliédert formáz, ráadásul a változó árnyalatú gránitkockáknak köszönhetően pixeles hatást kelt. 

A Kadokawa Culture Museum része a Tokióban zajló városfejlesztési projektnek, melynek keretein belül anime tematikára felhúzott hotel, könyvesbolt és rendezvényekre tervezett gigapavilon is épül.

A poliéder formájú intézmény húszezer gránitkocka felhasználásával készült, összesen ötemeletes, amibe belefért egy kert, két múzeum, egy galéria és egy kávézó is. A legcsodásabb része mégis a “könyvespolc színház”, egy nyolc méterre felfelé építkező könyvtár, melyben ötvenezer kötetet jegyeznek.

Mi mással indulhatna a vagány, új épület életvonala, mint egy Kengo Kuma munkásságát bemutató tárlat, ám erre még novemberig várniuk kell a Tokióba látogatóknak és a helyi építészet-rajongóknak, hiszen a járványhelyzet miatt inkább késleltetik az indulást.

A robusztus épület viszont elkészült, és a város már most csodájára jár. Pláne, hogy a monstrum külső érzékeny és légies belsőt takar.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Kengo Kuma Associates)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom