Close
Itt az alkalom bejárni a Bécsi-Alpok talán legszebb kirándulóhelyét

Itt az alkalom bejárni a Bécsi-Alpok talán legszebb kirándulóhelyét

Ugyan nagyon korai ébredést igényel, cserébe csupán a szomszédba kell átugrani ezért a gyönyörű tájakon át vezető túráért.

A Barátság Klub szervezésében augusztus 28-án reggel indul az a kirándulás, amely Myrafällét, a vízesések szurdokvölgyét fedezi fel kényelmes tempóban. A Bécsi-Alpok egyik legszebb kirándulóhelyét még 1885-ben az Osztrák Természetjáró Klub tette gyalogosan elérhetővé; a fahidak, lépcsősorok, korlátok ma is szépen rendben tartottak, megfelelő cipőben abszolút biztonságosak.

A Myra-patak több kisebb vízesésen és hatalmas sziklákon keresztül zubog lefelé a szűk szurdokvölgyben. Az út hidakon és ösvényeken át vezet a patak egyik oldaláról a másikra, majd vissza, egyre magasabbra. A völgy kb. 600 méter hosszú, és 70 méter a szintkülönbség. Fent és lent egy-egy mesterséges tó partján lehet megpihenni; a fönti tóhoz érve élvezhetik a túrázók a táj csöndjét, a pazar panorámát, illetve a hüttében pótolják az elvesztett energiákat, míg az aktívabbak egy kicsit tovább is merészkedhetnek. A fogadótól egy szerpentines ösvény visz fel a Hausstein sziklacsúcsra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a muggendorfi katlanra. Visszafelé a romantikus szurdokvölgyben, a hűs patak mentén sétál a csapat az autóbuszhoz.

Útközben betérnek még a halbturni kastély barokk parkjába is: a kastély Harrach gróf megbízásából Hildebrandt tervei alapján épült, majd a Habsburg család nyári rezidenciájaként és vadászlakként szolgált. A túra idegenvezetője Pőthe Attila lesz, a részvételi díj 11 400 forint. Bővebb információ itt található.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom