Close
Itt az alkalom bejárni a Bécsi-Alpok talán legszebb kirándulóhelyét

Itt az alkalom bejárni a Bécsi-Alpok talán legszebb kirándulóhelyét

Ugyan nagyon korai ébredést igényel, cserébe csupán a szomszédba kell átugrani ezért a gyönyörű tájakon át vezető túráért.

A Barátság Klub szervezésében augusztus 28-án reggel indul az a kirándulás, amely Myrafällét, a vízesések szurdokvölgyét fedezi fel kényelmes tempóban. A Bécsi-Alpok egyik legszebb kirándulóhelyét még 1885-ben az Osztrák Természetjáró Klub tette gyalogosan elérhetővé; a fahidak, lépcsősorok, korlátok ma is szépen rendben tartottak, megfelelő cipőben abszolút biztonságosak.

A Myra-patak több kisebb vízesésen és hatalmas sziklákon keresztül zubog lefelé a szűk szurdokvölgyben. Az út hidakon és ösvényeken át vezet a patak egyik oldaláról a másikra, majd vissza, egyre magasabbra. A völgy kb. 600 méter hosszú, és 70 méter a szintkülönbség. Fent és lent egy-egy mesterséges tó partján lehet megpihenni; a fönti tóhoz érve élvezhetik a túrázók a táj csöndjét, a pazar panorámát, illetve a hüttében pótolják az elvesztett energiákat, míg az aktívabbak egy kicsit tovább is merészkedhetnek. A fogadótól egy szerpentines ösvény visz fel a Hausstein sziklacsúcsra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a muggendorfi katlanra. Visszafelé a romantikus szurdokvölgyben, a hűs patak mentén sétál a csapat az autóbuszhoz.

Útközben betérnek még a halbturni kastély barokk parkjába is: a kastély Harrach gróf megbízásából Hildebrandt tervei alapján épült, majd a Habsburg család nyári rezidenciájaként és vadászlakként szolgált. A túra idegenvezetője Pőthe Attila lesz, a részvételi díj 11 400 forint. Bővebb információ itt található.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom