Close
Kényeztesd és jutalmazd a lovat finomságokkal

Kényeztesd és jutalmazd a lovat finomságokkal

Ha szereted a természetet és a sok mozgást, akkor lehet, hogy a lótartást vagy a lovaglást pont neked találták ki. Egy lóval nagyon mély és különleges kapcsolatot alakíthatsz ki. Csuda intelligens lények, akik nemcsak abban segíthetnek, hogy kiváló fizikai kondíciód legyen, hanem kialakíthatsz egy kölcsönös tiszteleten alapuló remek barátságot is. Ebből pedig mindketten nagyon sokat profitálhattok.

Táplálékok az egészséges fejlődéshez

A lovak a legjobb ellátást érdemlik. A Falatozoo.hu állateledel webáruház ló aloldalán kiváló minőségű termékek gazdag választékát találhatod. Itt aztán válogathatsz a finom hersegtetnivalók között. Hiszen nekik sem csak levegőre, vízre és szénára van szükségük ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek.

A szénhidrátokat persze általában a széna biztosítja a patás pajtásaink számára, de ma már kaphatóak a hagyományos szálastakarmányt helyettesítő, illetve azokat kiegészítő más kiváló termékek is. Ezekben nagyon sok esetben sokféle finom gyógynövény is van, amelyek kifejezetten előnyösek lehetnek az érzékeny gyomrú paciknak. De olyan esetben is nagyon hasznosak, amikor egy ló lábadozik egy betegség után.

A változatosság gyönyörködtet, de egészséges is

A patásoknak is szükségük van fehérjékre. Ezekből épülnek fel a szövetek és az izmok, valamint hozzájárulnak a sejtek helyreállításához. A lucerna és egyes gabonafélék erre kiválóan alkalmasak. Mint nálunk, embereknél, a lovaknál is a rostok az emésztést és az egészséges bélműködést segítik. Válassz olyan jutalomfalatokat, amelyekben értékes rostanyagok is találhatók! A Falatozoo.hu állateledel webáruház termékei között találsz számos ilyen finomságot.

A vitaminok és ásványi anyagok a lovak táplálkozásából sem maradhatnak ki. Ha valamiből hiány lép fel, akkor a többi élőlényhez hasonlóan az egyensúly felborul. Ennek pedig számos kellemetlen, de akár veszélyes következménye is lehet.

Felborulhat az anyagcsere egyensúlya, gyengül az immunrendszer. A patás kedvenceknek megfelelő arányban kell biztosítani A-, D-, E-vitamint, valamint a kalciumot, a foszfort, a cinket és szelént, rezet se feledd, hogy egészségesen élhessék mindennapjaikat, csillogjon a szőrük, és legyen elég energiájuk a nagy csatangolásokhoz! A nyitott istállókban és legelőkön lévő lovak számára ez kiemelten fontos.

Okosan etesd!

Ha mindig kiegyensúlyozottan táplálod nagyra nőtt kedvenced, és ügyelsz a megfelelő mozgatásra is, akkor nagyon sokat teszel a ló jóllétének biztosításáért. Fontos, hogy csemegének is egészséges falatokat válassz! Ha jutalomfalatokkal kényezteted, ami persze nagyon hasznos a tanulási folyamat során, akkor azokat mindenképp számítsd bele a napi megetetett mennyiségbe!

A lótartás sok felelősséggel jár, de a jutalom érte a különleges kapcsolat ezzel a fantasztikus és kedves négylábúval. Számos csodálatos tapasztalat forrása.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram