Close
Biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban a legnagyobb hazai vitorlásversenyt

Biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban a legnagyobb hazai vitorlásversenyt

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége úgy döntött, június elsejétől szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni.

A Kékszalagot viszont biztosan nem tartják meg az eredetileg kiírt időpontban, azaz július 2–4-én. A tókerülő verseny új időpontjáról a szakbizottságokkal, Balatonfüred városával, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel egyeztetve legkésőbb május 29-ig hoz döntést a szövetség.

Az MVSZ vezetése a szakbizottságok javaslatára elfogadta, hogy a versenyrendszer újraindítása a biztonsági kockázatok minimalizálása érdekében fokozatosan történjen meg. Ennek értelmében június 1-től nyílik lehetőség a hivatalos rendszerben vitorlás versenyeket rendezni – áll a szövetség szerdai közleményében.

Holczhauser András főtitkár elmondta: a sportági szakszövetség több ajánlást is kidolgozott a versenyszezon beindításával kapcsolatban, szem előtt tartva, hogy a veszélyhelyzetet nem szűnt meg. A versenyek rendezése a szűken vett versenyzésre korlátozódna, azaz fapados regattákat lehet majd rendezni. Nincs lehetőség csoportosulásra, nem lehet tartani helyszíni nevezést, kormányosi értekezletet, fogadást, szponzortalálkozót és díjkiosztó ünnepséget sem. Mellőzni kell a nézőhajókat, valamint a cateringet. A rendező- és mentőhajók kötelező felszerelését ki kell egészíteni maszkkal, gumikesztyűvel és szemüveggel, amelyek használat utáni elkülönített megsemmisítéséről gondoskodni kell, csakúgy, mint a mentő- és rendezőhajók, eszközök minden használat előtti fertőtlenítéséről is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom