Close
Makulátlan szépségű szakácskönyv jelent meg, főszerepben hazai termelőkkel

Makulátlan szépségű szakácskönyv jelent meg, főszerepben hazai termelőkkel

Egy tökéletes karácsonyi ajándék gasztrófileknek: Kárai Dávid gasztroblogger legújabb szakácskönyvében, a Ki Mint Vetben hazai termelők történetét meséli el hetvenöt recepten keresztül és ad ötleteket értékes alapanyagok kreatív felhasználására, fenntartható szellemiségben.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy kiemelten fontos a hazai vállalkozások és kistermelők támogatása. Kárai Dávid ezért hívta életre, a Ki Mint Vet-projektet, amelynek célja, hogy erősítse a hangot, mennyire fontosak a lokális, fenntartható és kisvállalkozói termékek.

Kárai Dávid hosszas kutatómunkájának köszönhetően olyan hazai termelőkre lelt, akik kivétel nélkül példamutatóak szakmájukban, az általuk bejárt úttal inspirálhatnak másokat és persze egytől-egyig páratlan minőséget állítanak elő, fenntartható szellemiségben. Ez a kötet az ő történetüket meséli el: hetvenöt recepten keresztül mutatja be nemcsak a termékeket, hanem a mögöttük álló embereket is.

A tudatosság kulcsfontosságú és megkerülhetetlen lett a konyhában is. Azon túl, hogy a hazai alapanyagokkal rengeteg élelmiszer-kilométert spórolhatunk, jóval kevesebb a csomagolással és szállítással járó környezeti teher is, és persze megvásárlásukkal támogatjuk a helyi gazdák sokszor igen küzdelmes munkáját, valamint biztosítjuk azt, hogy tudásukat tovább tudják örökíteni. De ami talán a legfontosabb, hogy segít kapcsolódni az alapanyagokhoz. Megérteni és feltárni azt, milyen történet van egy láda friss cukkini mögött, milyen elhivatott misszió kell ahhoz, hogy a nyers akácméz az üvegbe kerüljön, avagy mi a mozgatórugója annak a megtörhetetlen motivációnak, ami a legmelegebb nyári napon is talpon tart a paprikaföld közepén kapálva.

„Hiszem, hogy itt az ideje elültetni a változás magját, hiszen a ma hozott döntéseink egészen biztosan hatással vannak a jövőre” Kárai Dávid

Éppen ezrét döntött úgy a szerző, hogy egy jótékonysági kampánnyal egészíti a ki a munkát és minden könyv árából ezer forintot jótékony célra ajánl fel, így a kötet megvásárlásával egy óvodás gyermek részvételét biztosított a Felelős Gasztrohős alapítvány Palánták programjába. A párbeszéd alapú, játékos foglalkozások során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett, hiszen a jövő bennük van.

A Ki Mint Vet termelői szakácskönyv nemcsak a farmtól az asztalig koncepciója miatt különleges, hanem azért is, mert könyvesboltokban nem kapható, exkluzív kiadvány, amelynek a könyvespolcon a helye.

Itt megrendelhető.

termelők | ki mit vet | kárai dávid | szakácskönyv

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram