Makulátlan szépségű szakácskönyv jelent meg, főszerepben hazai termelőkkel

Egy tökéletes karácsonyi ajándék gasztrófileknek: Kárai Dávid gasztroblogger legújabb szakácskönyvében, a Ki Mint Vetben hazai termelők történetét meséli el hetvenöt recepten keresztül és ad ötleteket értékes alapanyagok kreatív felhasználására, fenntartható szellemiségben.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy kiemelten fontos a hazai vállalkozások és kistermelők támogatása. Kárai Dávid ezért hívta életre, a Ki Mint Vet-projektet, amelynek célja, hogy erősítse a hangot, mennyire fontosak a lokális, fenntartható és kisvállalkozói termékek.



Kárai Dávid hosszas kutatómunkájának köszönhetően olyan hazai termelőkre lelt, akik kivétel nélkül példamutatóak szakmájukban, az általuk bejárt úttal inspirálhatnak másokat és persze egytől-egyig páratlan minőséget állítanak elő, fenntartható szellemiségben. Ez a kötet az ő történetüket meséli el: hetvenöt recepten keresztül mutatja be nemcsak a termékeket, hanem a mögöttük álló embereket is.



A tudatosság kulcsfontosságú és megkerülhetetlen lett a konyhában is. Azon túl, hogy a hazai alapanyagokkal rengeteg élelmiszer-kilométert spórolhatunk, jóval kevesebb a csomagolással és szállítással járó környezeti teher is, és persze megvásárlásukkal támogatjuk a helyi gazdák sokszor igen küzdelmes munkáját, valamint biztosítjuk azt, hogy tudásukat tovább tudják örökíteni. De ami talán a legfontosabb, hogy segít kapcsolódni az alapanyagokhoz. Megérteni és feltárni azt, milyen történet van egy láda friss cukkini mögött, milyen elhivatott misszió kell ahhoz, hogy a nyers akácméz az üvegbe kerüljön, avagy mi a mozgatórugója annak a megtörhetetlen motivációnak, ami a legmelegebb nyári napon is talpon tart a paprikaföld közepén kapálva.

„Hiszem, hogy itt az ideje elültetni a változás magját, hiszen a ma hozott döntéseink egészen biztosan hatással vannak a jövőre” Kárai Dávid



Éppen ezrét döntött úgy a szerző, hogy egy jótékonysági kampánnyal egészíti a ki a munkát és minden könyv árából ezer forintot jótékony célra ajánl fel, így a kötet megvásárlásával egy óvodás gyermek részvételét biztosított a Felelős Gasztrohős alapítvány Palánták programjába. A párbeszéd alapú, játékos foglalkozások során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett, hiszen a jövő bennük van.

A Ki Mint Vet termelői szakácskönyv nemcsak a farmtól az asztalig koncepciója miatt különleges, hanem azért is, mert könyvesboltokban nem kapható, exkluzív kiadvány, amelynek a könyvespolcon a helye.

Itt megrendelhető.

termelők | ki mit vet | kárai dávid | szakácskönyv

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom