Close
Kibérelhető a Matthew McConaughey által tervezett környezettudatos kabin

Kibérelhető a Matthew McConaughey által tervezett környezettudatos kabin

Az Oscar-díjas színész nem csupán szakmájának egyik kiválósága, hanem a környezet védelmezője is.

Imádja Ausztráliát Matthew McConaughey, aki legújabb projektjében tesz is valamit a déli kontinensért. Egy ausztrál ikerpárral, Chris és Cam Granttel közösen tervezett egy környezetbarát, a táj harmóniájába tökéletesen passzoló kabint, amelyet bárki kibérelhet, hogy kipróbálja, milyen lehet elszakadni a világtól és egyedül élni – jelen esetben majd valahol Új-Dél-Walesben.

Az ikerpár által alapított Unyoked nevű startup apró házakra specializálódott. A napelemekkel működő, fenntartható anyagokból készült The Reserve miniotthon arra próbálja ösztönözni az ausztrálokat, hogy minél közelebbi kapcsolatba kerüljenek a természettel. Ehhez a projekthez tökéletes választás volt az ötvenéves színész, hiszen közismerten nagy utazó és még nagyobb környezetvédő hírében áll.

McConaughey nem csupán a dizájnért felelt, hanem olyan finomságokat is hozzátett a kabin kialakításához, mint Ralph Waldo Emerson vagy Og Mandino könyveinek elhelyezése az ágy melletti éjjeliszekrényen. Ezenkívül a sztár kedvenc zenéit is meghallgathatja a bérlő Sturgill Simpsontól kezdve egészen Bob Dylanig, méghozzá klasszikus kazettásmagnón.

Wifit viszont hiába keres, mert szándékosan nem építették ki, hogy a vendég inkább a kabint átölelő vadon felfedezésével foglalkozzon a telefon vagy táblagép simogatása helyett.

“Mindig is csodáltam Ausztrália természeti szépségeit. Remélem, hogy a The Reserve inspirálja majd az ausztrálokat, hogy újra kapcsolatot létesítsenek a természettel, és afféle ellenanyagként szolgál a zajos mindennapokban” – mondta McConaughey, aki a Wild Turkey “With Thanks” kezdeményezés részeseként támogathatja azokat a szervezeteket, amelyek sokat tesznek Ausztrália vadvilágának és vadonjának megőrzéséért.

A kabint decembertől lehet kibérelni éjszakánként százötven-százhetven dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom