Close
Kibérelhető a Matthew McConaughey által tervezett környezettudatos kabin

Kibérelhető a Matthew McConaughey által tervezett környezettudatos kabin

Az Oscar-díjas színész nem csupán szakmájának egyik kiválósága, hanem a környezet védelmezője is.

Imádja Ausztráliát Matthew McConaughey, aki legújabb projektjében tesz is valamit a déli kontinensért. Egy ausztrál ikerpárral, Chris és Cam Granttel közösen tervezett egy környezetbarát, a táj harmóniájába tökéletesen passzoló kabint, amelyet bárki kibérelhet, hogy kipróbálja, milyen lehet elszakadni a világtól és egyedül élni – jelen esetben majd valahol Új-Dél-Walesben.

Az ikerpár által alapított Unyoked nevű startup apró házakra specializálódott. A napelemekkel működő, fenntartható anyagokból készült The Reserve miniotthon arra próbálja ösztönözni az ausztrálokat, hogy minél közelebbi kapcsolatba kerüljenek a természettel. Ehhez a projekthez tökéletes választás volt az ötvenéves színész, hiszen közismerten nagy utazó és még nagyobb környezetvédő hírében áll.

McConaughey nem csupán a dizájnért felelt, hanem olyan finomságokat is hozzátett a kabin kialakításához, mint Ralph Waldo Emerson vagy Og Mandino könyveinek elhelyezése az ágy melletti éjjeliszekrényen. Ezenkívül a sztár kedvenc zenéit is meghallgathatja a bérlő Sturgill Simpsontól kezdve egészen Bob Dylanig, méghozzá klasszikus kazettásmagnón.

Wifit viszont hiába keres, mert szándékosan nem építették ki, hogy a vendég inkább a kabint átölelő vadon felfedezésével foglalkozzon a telefon vagy táblagép simogatása helyett.

“Mindig is csodáltam Ausztrália természeti szépségeit. Remélem, hogy a The Reserve inspirálja majd az ausztrálokat, hogy újra kapcsolatot létesítsenek a természettel, és afféle ellenanyagként szolgál a zajos mindennapokban” – mondta McConaughey, aki a Wild Turkey “With Thanks” kezdeményezés részeseként támogathatja azokat a szervezeteket, amelyek sokat tesznek Ausztrália vadvilágának és vadonjának megőrzéséért.

A kabint decembertől lehet kibérelni éjszakánként százötven-százhetven dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

The Reserve | környezetbarát | kabin | ausztrália | matthew mcconaughey

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom